Sgae | 28/07/2014

La Fundació SGAE celebrarà, per catorzè any consecutiu, els Premis SGAE Nova Autoria al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2014. Aquests guardons, que enguany tindran lloc el dissabte 4 d’octubre al Cinema Prado (carrer Francesc Gomà, 8, de Sitges), van néixer amb la voluntat de descobrir, promoure i ajudar a difondre les produccions audiovisuals que elaboren els alumnes de les escoles de cinema de Catalunya.
Els Premis SGAE Nova Autoria, que s’emmarquen en la secció Noves Visions del certamen cinematogràfic, són un oasi d’aire fresc a càrrec de creadors que tenen moltes coses per explicar i que, després d’un llarg procés de formació i estudi, necessiten contactar amb el públic i el sector professional. Aquesta autoria més nova i emergent és la que té més dificultats per a ser coneguda, reconeguda i valorada.
Actualment de les escoles de cinema de Catalunya en sorgeix un interessant planter de guionistes, directors-realitzadors i compositors de bandes sonores que aconsegueixen tirar endavant propostes creatives. Al llarg d’aquests anys, una bona part d’aquests autors atrevits han presentat les seves òperes primes als Premis SGAE Nova Autoria i han obtingut els guardons a la Millor Música Original, al Millor Guió i a la Millor Direcció-Realització. Estem parlant de creadors que ja gaudeixen de prestigi en el sector cinematogràfic i musical com Mar Coll, Roger Padilla, Quim Fuster, Pau Itarte, Jorge Tur i Àlex Pastor per esmentar-ne alguns.
Concebuts, doncs, com una finestra oberta a descobrir el talent dels creadors audiovisuals del futur, els Premis SGAE Nova Autoria compten amb la col·laboració i la complicitat de les principals escoles cinematogràfiques catalanes i amb el mateix Festival. A través d’aquests guardons, la SGAE i seva Fundació ofereixen la possibilitat als autors emergents d’exhibir els seus treballs i donar-los a conèixer al gran públic en el marc d’un esdeveniment audiovisual de projecció internacional.