· La Barcelona Film Commission (BFC) presenta el seu nou web (www.barcelonafilmcommission.com), una eina que centralitza tota la informació necessària per rodar a Barcelona, així com a la resta del territori català, redissenyada amb la voluntat de seguir promovent el territori i la indústria audiovisual catalana

Després d’un complex procés de classificació, recollida i processament de dades relatives al desenvolupament i facilitats per als rodatges a Catalunya, la BFC, servei de l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona, presenta un nou web que comparteix amb la Catalunya Film Commission del Departament de Cultura de la Generalitat.

Amb aquesta nova plataforma es posa a disposició dels professionals audiovisuals de tot el món una pàgina on trobar d’una manera intuïtiva, accessible i actualitzada tota la informació d’interès sobre la normativa i logística necessàries per al correcte i fàcil desenvolupament d’un rodatge a Catalunya, així com el senzill procés per sol·licitar els permisos específics de rodatge a Barcelona ciutat.

El web inclou un directori amb més de 900 empreses del sector audiovisual i serveis relacionats amb seu a Catalunya, classificades segons la categoria que exerceixen i el municipi on es troben, així com un directori de localitzacions amb un disseny ple de novetats que el fan molt més dinàmic i atractiu, amb més de 1.100 espais film friendly i espais privats esperant ser descoberts arreu de Catalunya.

Aquesta pàgina inclou, a més a més, informació sobre la normativa relativa als rodatges, contactes de les entitats vinculades al sector a Catalunya i a l’Estat, una base de dades filmogràfica i documents d’interès per al sector.

Respecte l’anterior web, el nou inclou un dinàmic apartat de notícies d’actualitat, vídeos dels rodatges a la ciutat i a la resta del territori, que s’anirà ampliant amb informació destacada dia a dia.

El web arriba en un dels moments més dolços de la ciutat com a plató tenint en compte que durant el primer semestre de l’any, a la Barcelona Film Commission s’ha registrat un augment de més del 50% de l’activitat fílmica a Barcelona, comptabilitzant 2.102 produccions, 763 més que el mateix període de l’any passat. Tot i que l’augment és bastant generalitzat, les produccions publicitàries així com les produccions per cinema, són les que han registrat un augment d’activitat més notable, doblant el volum de rodatges al llarg d’aquests sis primers mesos de l’any. Pel·lícules de producció nacional com Traces of Sandalwood, Sweet Home, Requisitos para ser una persona normal, Sólo Química o Anacleto: Agente Secreto, d’altres procedents de Bollywood com Power i llargmetratges documentals com L’endemà, Glance-Up, Injustícia Express o La nit de Sant Joan, són una mostra dels films que han triat la capital catalana per fer el seu rodatge.