Altervideo presenta aquest proper dimarts 4 de febrer a les 20:00h el documental Bajarí a l’espai ST3 de Gràcia (Santa Teresa 3, local 2) dins el cicle Més Documental,. Després de la projecció, com es habitual entaularem un col•loqui amb la seva directora Eva Vila.

Potser no és el distintiu més característic de Barcelona, però el flamenc és un art viu en aquesta ciutat on les arrels són profundes i la seva transmissió, una de les poques al món que existeix exclusivament través de línies de sang, no s’ha vist interrompuda. És la tradició musical i del ball de la comunitat gitana, de pare a fill i de mare a filla. El gitanos creuen que el flamenc no es pot aprendre en una escola de dansa o mitjançant la lectura de la musica. Es viu dins de casa, es crea en el bar i el seu art es perfecciona a la cantonada del carrer.

El documental va a tots aquests llocs, seguint els passos dels seus dos protagonistes principals; la jove Karime Amaya, neboda néta de Carmen Amaya i la gran revelació del ball flamenc, viatja des de Mèxic per conèixer la ciutat que va donar llum a la seva tia àvia i treballar amb alguns dels grans talents de la ciutat per crear un espectacle que barreja la tradició flamenca gitana amb la tradició de la Rumba de Barcelona; i el nen de 5 anys Juanito Manzano que malgrat els seus problemes de ronyó i en contra dels desitjos dels seus pares, fa els primers passos per treballar en el xou i guanyar les seves botes flamenques.

Les seves gestes i experiències formen un viatge de descoberta d’aquesta tradició viva i creen un emotiu retrat íntim de com el llegat flamenc es manté amb vida dins la comunitat gitana de Barcelona, Bajarí en llengua caló.