Des del març passat, una desena de televisions llatinoamericanes ja han emès l’espot de la campanya “Guanya al silenci. Guanya a la malaltia de Chagas “protagonitzada per Leo Messi. Aquest destacat impacte televisiu d’aquest vídeo de conscienciació sobre la importància de diagnosticar a temps aquesta greu malaltia, és resultat de la primera fase d’una campanya de difusió del vídeo per part d’areavisual.org, centrada en Mèxic.

Aquesta tasca de difusió de l’espot “Guanya al silenci. Guanya la Malaltia de Chagas “ha tingut ressò en quatre grups de comunicació mexicans, en una televisió de Miami i una altra d’Argentina. A Mèxic han emès aquest espot Pobla TV, Canal 13 TV Yucateca, tres canals per satèl · lit de l’Institut Llatinoamericà de Comunicació Educativa (ILCE) -més el canal 22 de CONACULTA- i els dos canals televisius del grup SIPSE, al sud de Mèxic (XHYTV Canal 22 de Quintana Rosego i XHCCU TV CUN de Cancún).

Al costat de l’important nombre d’emissions de l’espot a Mèxic, cal anotar també la tasca divulgativa portada a terme pel programa “Terra de Somnis” de la cadena de la regió metropolitana de Barcelona 25TV, que es va emetre també en els canals Miami TV i NTA de Buenos Aires. El programa va consistir en una entrevista al Dr Josep Gascón, responsable de l’equip de medicina tropical de l’Hospital Clínic de Barcelona, al costat de Daniel Condeminas, coordinador de la campanya per part de l’equip de areavisual.org, que va incloure el vídeo de la campanya.

La campanya ‘Guanya al silenci. Guanya a la malaltia de Chagas ‘, està impulsada per la Fundació FC Barcelona, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, del Govern de Catalunya, la Fundació Leo Messi, el BID (Banc Interamericà de Desenvolupament) i el Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS), amb el suport del Departament de Malalties Desateses de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), FindeChagas (Federació Internacional de Persones Afectades per la Malaltia de Chagas), l’ISGlobal (Barcelona Institute For Global Health ) i la Fundació Mundo Sano.