Los últimos días rebrà el Premi Proyecta Barcelona-Catalunya Film Commission a la pel·lícula que millor reflecteix el potencial i els valors del territori català com plató de rodatge, en la I Edició dels Premis Proyecta de Marketing de Cine.

El proper dimarts 25 de Juny tindrà lloc a la Fàbrica Moritz de Barcelona l’entrega de premis de  la I Edició dels Premis Proyecta de Marketing de Cine, uns premis creats per l’ESCAC que reconeixen i premien els professionals del sector cinematogràfic, on una de les vuit categories és la del Premi Barcelona-Catalunya Film Commission, guardó que en aquesta edició serà per a Los últimos días, l’últim llargmetratge dirigit pels germans Pastor.

Aquesta pel·lícula, que va comptar amb la col·laboració de la BCFC durant el seu rodatge l’any 2012, reflecteix el potencial i la versatilitat de la ciutat de Barcelona, així com la d’altres municipis propers com El Prat de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Terrassa. Los últimos días situa l’acció en una Barcelona desèrtica i converteix espais quotidians en escenaris apocalíptics, on ens mostra la gran capacitat de transformació i adaptació de l’espai públic i, al mateix temps, ens introdueix en llocs tan desconeguts com els túnels del metro i el clavegueram que recorre el subsòl de Barcelona.

Pel·lícules com Los últimos días contribueixen a la promoció internacional del talent professional, la indústria i les localitzacions de Catalunya, convertint-se en un important valor econòmic per al sector i el territori.