Edward Hopper, Pussy Riot, Vermeer, Tamara de Lempicka, Man Ray i Jonas Mekas, són els protagonistes de la 7a edició del Dart Festival  que se celebrarà a Barcelona entre el 29 de novembre al 5 de desembre a la Sala Phenomena, Cinemes Girona, Disseny Hub Barcelona i The Social Hub Barcelona Poblenou. A la vegadaUna especial programació online estarà disponible del 29 de novembre al 31 de desembre a la plataforma Filmin.

Encapçalen el cartell de la programació presencial del Dart 2023 una pel·lícula sobre el col·lectiu artístic Pussy Riot, els biopics sobre Edward Hopper i Tamara de Lempicka, un retrat de l’escultor alemany Thomas Schütte, l’aventura de l’estrella de l’art islandès Ragnar Kjartansson a Moscou, un documental sobre el fundador del Grup 9999, un col·lectiu d’arquitectes i dissenyadors radicals.

La programació online inclourà títols d’èxit que arriben a Filmin per primera vegada, com Mujeres de la Bauhaus, un documental sobre l’obra més important de l’escultora Cristina Iglesias, un retrat de l’arquitecta Lina Bo Bardi i una celebració de la vida i de l’art filmada per Man Ray. A més, el Canal Dart a Filmin oferirà els documentals guardonats a l’anterior edició del festival: The Melt Goes On Forever: The Art and Times of David Hammons i J’ai retrouvé Christian B.El certamen s’inaugurarà a la Sala Phenomena amb l’estrena a Espanya de Fragments of Paradise de K.D. Davison, una mirada íntima a la vida i al treball de Jonas Mekas, guardonat com a Millor Documental sobre Cinema al Festival de Venècia.La pel·lícula de cloenda del festival serà La belleza y el dolor de Laura Poitras, el film sobre la fotògrafa i activista Nan Godlin guardonat amb el Lleó d’Or a Venècia.Ja estan publicats tots els horaris de les activitats i a la venda les entrades de la 7è edició del festival.

ENLLAÇ A LA WEB DEL FESTIVAL