Aquest cap de setmana, BioCultura Barcelona en la seva XX edició ha superat les previsions dels organitzadors, doncs a pesar de la pluja insistent, que no ha parat cap dia, el public, en gran part famílies amb nens, a copsat el Palau Sant Jordi per complert, es calcula que ha estat al voltant dels 70.000 visitants la qual cosa ha significat un gran volum de negoci pels 700 expositors de la mostra.
La Sra. Ángeles Parra, directora de la fira, va assenyalar que sortosament “el creixement del sector bio és imparable, doncs  la fira ha tornat a créixer aquest any en nombre d’expositors.

 

Cal destacar lo innovador i creatiu d’aquest sector a diferencia del sector alimentari convencional, que continua en descens a pesar del recolzament de les grans campanyes de màrqueting, doncs es innegable que el fet cultural i d’informació alternativa a la que actualment tenim accés, mou a una gran part de la població a cercar formes mes saludables d’alimentació i de un estil diferent de comprendre la vida.

Distribuïts en dos grans pavellons, a mes dels immillorables voltants verds del Palau, que aquesta vegada han estat malaguanyats pel temps, els visitants han pogut accedir als sectors d’alimentació ecològica, cosmètica biològica i natural, medi ambient, energies renovables, bioconstrucció, teràpies complementàries, editorials, roba i calçat, i d’altres, a  més de 300 activitats gratuïtes que van tenir lloc a les sales annexes, relacionades evidentment amb la vida natural, saludable i sostenible, aixi com diferents conferències, taules rodones, tallers, cursos i demostracions, també “showcookings” a càrrec de reconeguts ecochefs que mostraven el procés d’elaboració de diferents tipus de plats i productes bio, amb degustació final.Terapeutes professionals desenvolupant els seus coneixements per beneficiar el benestar físic i trovar l’equilibri amb el psíquic, demostrant tots plegats les diverses alternatives de vida, amb productes i serveis per tal d’impulsar un consum sostenible i respectuós amb el medi ambient. Tot plegat dirigit cap a diferents grups d’edats, com l’àrea de “MamaTerra” a on els més petits han tornat a gaudir de la seva pròpia programació, aprenent hàbits sans i respectuosos amb el medi ambient a través de tallers, cursos de cuina, teatre, etc.
L’associació Vida Sana que promou aquesta fira i els seu ideari, ha informat al seu torn dels cursos i iniciatives que la seva plataforma Cultivabio, que organitza sobre agricultura i horts ecològics, així com dels avantatges que suposa ser soci de l’Associació.

Entre les diferents iniciatives que s’han engegat en aquesta edició cal destacar, poder seguir en directe per Internet la retransmissió de les activitats que s’han anat celebrant a través del canal www.tvbio.es.