El 27 de setembre, l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu acollirà l’estrena del documental Muntem una ràdio?, una producció de Ràdio Associació de Catalunya i el Museu del Ter que s’emmarca en les activitats per commemorar el centenari de les primeres emissions.

Dirigit per la periodista Margarida Moles, el documental mostra l’èpica del grup d’enginyers i empresaris que va decidir instal·lar les primeres emissores a Catalunya. La peça, de 45 minuts, explica mitjançant testimonis i documents el context històric i la situació dels pioners de la ràdio.

Un d’aquests pioners i ideòleg dels inicis de la radiodifusió al país va ser l’empresari tèxtil Eduard Rifà i Anglada (Manlleu, 1882 – Barcelona, 1938), fundador de l’Associació Nacional de Radiodifusió, EAJ1-Ràdio Barcelona, EAJ15-Ràdio Associació, EAJ18-Ràdio Girona i EAJ42-Ràdio Lleida, i també president de Caixa Manlleu de 1930 a 1938.

Després de l’estrena a Manelleu, Muntem una ràdio? També es presentarà en altres poblacions i, a finals d’any, es podrà visionar a internet a través de diverses plataformes.