El Cerdanya Film Festival, que celebrarà de l’1 a l’11 d’agost, la seva quinzena edició ofereix un programa ambiciós de projeccions, a fi de seguir oferint cinema a la capital de la Cerdanya, un cop consumat el tancament de l’històric Cinema Avinguda de Puigcerdà. Durant tots els dies d’activitats, es projectaran fins a 160 pel·lícules, seleccionades entre les més de 2.500 que s’han rebut a consideració. Els films seleccionats es podran veure al llarg de tot el festival al Casino Ceretà de Puigcerdà, espai municipal que el Festival equiparà especialment per aquesta ocasió. El comitè artístic que ha escollit el programa recollit en la Selecció Oficial 2024 ha destacat l’enorme dificultat d’establir el programa d’enguany, que segueix garantint la paritat de gènere.

PROGRAMA DEL FESTIVAL:

El Festival inclou un programa molt ampli i variat, amb projeccions dels millors curts nacionals i internacionals de l’any, estrenes i el millor cinema de casa nostra. A més a més, els curtmetratges espanyols guanyadors es classificaran automàticament per la preselecció dels Premis Goya de l’Acadèmia del Cinema. 

La inauguració de la 15a edició del Cerdanya Film Festival comptarà amb la pel·lícula “Canigó 1883”, dirigida per Albert Naudín i el curtmetratge “El llegat de l’egiptòleg”, dirigit per Josep Padró i en homenatge al seu pare, eminent egiptòleg d’arrels cerdanes. En els 11 dies que dura el festival es presentaran estrenes nacionals i internacionals de curtmetratges i documentals. També propostes de llargmetratges presents a diferents festivals de referència com Cannes, Berlinale, Toronto, Sant Sebastià, Màlaga o Sevilla. Així com obres de difícil accés al mercat espanyol en estrena nacional o primícia internacional. La cloenda i l’entrega de premis tindran lloc el dia 10 d’agost, a les 21.30h, conjuntament amb la projecció del llargmetratge “Casa en flames” (Dir. Dani de la Orden) i un espectacle teatralitzat liderat pel reconegut actor Toni Albà i que comptarà amb sorpreses. 

Cal destacar que el Cerdanya Film Festival és festival col·laborador amb els Premis Goya de l’Academia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya. És a dir, les projeccions guanyadores en les seccions de curtmetratge de ficció, animació i també de documental del festival cerdà es classifiquen directament per a la selecció d’aquests reconeguts premis.

Jordi Forcada, director del Festival, subratlla la gran qualitat dels films participants en la Selecció oficial 2024 i que en el certamen hi “tenen cabuda pel·lícules d’origen divers a nivell de procedència geogràfica, obres inèdites al nostre país o molt poc habituals en sales de cinema comercial, obres que experimentin amb els llenguatges i les tècniques cinematogràfiques i les produccions que reflecteixin les diferents maneres d’entendre el món i que mostrin la diversitat cultural existent. Des de l’organització volem agrair tots els equips participants que no hem pogut incloure dins de la Selecció Oficial 2024 i que hi podrien haver tingut lloc perfectament. En qualsevol cas, estem molt contents de la potència del nostre programa i esperem una bona resposta del públic”. 

SECCIÓ PRO DEDICADA A LA INDÚSTRIA

Complementàriament a la Selecció oficial 2024, durant el mes de juliol i la primera setmana d’agost tindran lloc diverses activitats destinades als públics professionals, al foment de la creació audiovisual i a la cooperació transfronterera de l’espai transpirinenc,

Així tindrem el Meeting Transfronterer del Cerdanya Film Festival que serà la plataforma per a la indústria audiovisual que contribueixi a la trobada i coneixença dels diferents actors en ares del desenvolupament del sector audiovisual amb nous projectes cinematogràfics de qualitat, incentivi les coproduccions minoritàries transfrontereres i augmenti el radi d’acció de les propostes més enllà de les fronteres nacionals respectives de la indústria.

L’espai de Creació Audiovisual, indústria, networking i experimentació del Cerdanya Film Festival.

També el Laboratori de creació audiovisual per a joves professionals d’entre 18-40 anys, amb perfils de: Producció, Direcció de fotografia, Operador de càmera, So, Muntatge, Edició de Color i Edició de So; Direcció, Interpretació (Actrius i Actors), Música, Maquillatge, Vestuari i Art.

La Jornada de pitchings que serà el dia 2 d’agost de 2024, de 10h a 14h. i en el qual cada participant tindrà 5 minuts per explicar el seu projecte davant dels professionals sènior i un torn obert de preguntes de 5 minuts més.

Per últim el Short Distribution Market és el programa del Cerdanya Film Festival destinat a facilitar la trobada entre compradors, distribuïdors i creadors del sector del curtmetratge que cerquen distribució de les seves obres, finançar el seu recorregut públic, assessoria o valoració per part de professionals destacats de la indústria audiovisual en el marc de les Jornades d’Indústria del festival. l programa s’estructura en un espai de trobades 1-to-1 restringit i en un espai públic de networking, amb l’objectiu de crear nexes entre el sector i oportunitats de negoci de cara a l’explotació dels curtmetratges en l’àmbit internacional.

Es poden presentar films acabats, en rough cut, projectes que estiguin en fase d’edició i muntatge o projectes en fase de producció que hagin obtingut ajuda de l’ICEC, ICAA o equivalent.

Anirem informant a mida que s’apropin les dates.Teniu tota la info a l’enllaç següent