L’Acadèmia del Cinema Català, en la ja tradicional Festa d’Estiu, va lliurar l’XI Premi Pepón Coromina a la pel·lícula Upon Entry, d’Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vázquez.

El jurat, format per la consultora especialitzada en diversitat de projectes audiovisuals Salima Jirari, el productor Edmon Roch, l’actriu Anna Alarcón i el director David Moragas, i presidit per l’actriu Marta Molins, han explicat la decisio de premiar el film que “parla de la burocràcia a la qual se sotmeten les persones en processos migratoris, així com de la violència institucional adherida a aquests actes, especialment en les relacions que s’estableixen entre el sud i el nord global, però també de les fronteres, tant les oficials com les reals, les que ens imposen i les que ens posem. I ho fa amb un atreviment, intel·ligència i enginy que li han generat un recorregut internacional fins a convertir-se en un dels millors debuts audiovisuals dels darrers anys. I sempre amb l’esperit de la creativitat, innovació i risc, però també amb el repte de connectar amb el màxim públic possible, que havia definit la producció del gran Pepón Coromina.”

 En l’entrega del premi, han estat presents els directors, així com Carles Torras Sergio Adrià, acadèmics i productors del film juntament amb Carlos Juárez i Alba Sotorra, i Raquel Perea i Iris Martín-Peralta en la producció executiva.

D’altra banda, el jurat ha concedit una menció especial al llargmetratge documental Toda una vida, de Marta Romero Coll, i produïda per l’acadèmica Miriam Porté, per “la delicadesa, creativitat i generositat amb la qual ens permet accedir a la intimitat dels seus avis i família, reflexionant sobre qüestions tan essencials com l’amor, les cures, la vulnerabilitat, la memòria i la vellesa, i recordant-nos en la seva òpera prima el gran poder catàrtic del cinema.”A l’escenari han pujat Romero, Porté i Marginedas, així com l’avi de la cineasta i un dels protagonistes del documental.

Podeu veure la galeria completa aquí.