El passat dijous en el marc del Festival FIC-CAT de Roda de Berà es  va desenvolupar la primera edició del pitch de projectes en llengua catalana. Es tracta d’una iniciativa organitzada pel propi festival amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà, Efímero Films, PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i PROA (Federació de Productores Audiovisuals) i PastisArt.

La Jornada va començar amb la benvinguda a càrrec de Cris Gambín i Toni Pinel, directors del FIC-CAT, que varen agraïr la col·laboració de Javier Rueda del Festival de Terror de Molins i també productor.  A continuació, Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, va donar pas a la xerrada inicial ‘L’art del pitch’, amb Ferran Audi, d’Efímero Films. Dins d’aquest capítol, per últim, es va presentar la incubadora PMP, a càrrec del productor David Aymerich, membre de PAC, i el programa Sprint!, a càrrec de Montserrat Bou, directora general de PROA.

Desprès d’una pausa, es varen iniciar els pitch de projectes finalistes amb “Malhivern” de Robert Molist i Sandra Funes, “Ivlia” de Mercè Rovira, “Xesco” de Marc Vivancos i Bruna Coll, “En Quimet” de Maria Velasco i “Diari d’un operador cinematogràfic” de Dani Seguí

A banda de Carme Puig d’ ICEC, com a productors estaven presents Tono Folguera de  Lastor Media, Anna M. Bofarull de KaBoGa, Beli Bonan i Joan Boronat de MWS, Mikel Mas de Cornelius Films, Javier Rueda d’ Aved Produccions, Sandra Forn – Films de l’Orient, David Aymerich d’ Ayhe Produccions, Ignacio Acconcia de Paria Films, Alfre G. Bienvenido, Helena Clancy i Adaia Valeriano Madrid de White Dragon, a més de Ferran Audi i Eli Prandi d’ Efímero Films, coorganitzadors del event i impulsors de l’incubadora de projectes amb vocació d’abastir l’euroregió mediterrània. En nom de les associacions de productors/es estaven també presentsMarta Forn de PAC i Montserrat Bou – PROA

Finalment, desprès de la deliberació del Jurat el pitch de projectes va decidir premiar la proposta “Xesco” dedicat al cantant  de folk i cançons d’animació dels anys 70 del segle passat. El Jurat va explicar que el nivell de tots els projectes presentats havia estat força alt i que la decisió per “Xesco” havia estat per esperonar els seus creadors que tenen el projecte en estat incipient.

L’activitat de Pitch del FIC-CAT ha estat, doncs, exitosa, en un ambient molt col·laboratiu entre tots els presents i quedariem ja tots i totes a l’espera de la propera edició d’aquesta interessant iniciativa.