De l’11 al 25 d’abril, hi ha programats 16 actes i 2 exposicions que tractaran sobre l’alteritat des de diversos punts de vista
Les entrades ja es poden reservar a entrades.vinseum.cat

Un any més, Vilafranca del Penedès es converteix en el focus de la reflexió i pensament amb “Els Altres”, la 7a edició del festival VilaPensa, que se celebrarà entre l’11 i el 25 d’abril al VINSEUM i altres espais de Vilafranca del Penedès.
Enguany, el tema principal de debat serà el concepte de l’altre. L’edició comptarà amb 16 actes i dues exposicions.
Tal i com diuen en el text de presentació Marta Palacín i Jordi Sàbat, directors del VilaPensa: “Tots som algun altre en algun moment i, alhora, còmplices de la norma. Fer-nos-en conscients és el que pot revertir la incomprensió i la violència
i permetre’ns conviure en la diferència. Aquesta transició afecta tots els àmbits de la vida, i és per això que enguany volem endinsar-nos en aquesta qüestió problemàtica”.
Entre els pensadors i activistes que participaran al VilaPensa 2024 hi ha Vicent Partal, director de VilaWeb; Isabel Galí, periodista de TV3; Sergi Oms i Jose Díez, investigadors de la Facultat de Filosofia de la UB; Teresa Hoogeveen, Hypatia Pétriz i Lorena Fuster, reconegudes per les seves contribucions en l’àmbit del pensament feminista; Raül Garrigasaït, escriptor i hel·lenista; Clara
Cols, actriu i productora; Clara Queraltó i Montserrat Julià, expertes en literatura i cultura; La Niña Jacarandá i DJ Rosario, DJs, artistes i activistes, AL-V, artista no-binària i activista queer o Mookie, artista multidisciplinari entre d’altres.
Com sempre, el festival proposa diferents formats que inclouen conferències, taules rodones, projeccions de cinema, actuacions musicals, lectures dramatitzades, i molt més, tot abordant temes tan diversos com el concepte de frontera, la representació de gènere, els biaixos cognitius, la cura dels altres i de nosaltres, la música electrònica com a forma de resistència i la reinterpretació de clàssics literaris des d’una perspectiva contemporània. El festival també fa una proposta educativa amb l’objectiu de fomentar el debat entre l’alumnat de secundaria i batxillerat.
Tots els actes principals del VilaPensa seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i en streaming per la seva web. L’auditori de VINSEUM en serà el plató i se’n permetrà l’aforament limitat del públic. Els actes del VilaPensa són gratuïts, però és imprescindible fer la reserva al web entrades.vinseum.cat.