El dimarts 9 d’abril a les 20 h es farà la preestrena del curtmetratge “Minvant” als Cinemes Girona de Barcelona. El curtmetratge “Minvant” la directora i guionista, Ariadna Pastor, visibilitza el procés físic i emocional d’una dona que afronta un dels seus moments vitals, la menopausa. Segons la directora, aquesta etapa de la vida de la dona ha estat silenciada i exclosa en els relats cinematogràfics des de sempre.

En el film, l’actriu Ana Belén Belmonte, s’endinsa en la pell de la Maira, una pagesa de cinquanta anys que ha de decidir si sacrifica la seva egua malalta mentre accepta l’absència de la regla d’una forma callada, solitària i tensa. Els fogots i la irritabilitat s’apoderen d’ella mentre batalla contra la sequedat dels camps i la malaltia de l’egua, la veterinària la pressiona. La Maira no es veu capaç de prendre la decisió, com tampoc es veu capaç de llançar les compreses que encara ronden per l’armari, tot i que ja fa temps que no apareix la menstruació.


Amb el procés de separació de l’animal, la Maira deixa enrere també la joventut. Dues pèrdues que la condueixen cap a l’acceptació del pas del temps per abraçar la nova realitat que s’imposa davant seu, la maduresa.

“Minvant” és un relat vital, íntim i profund ambientat en un entorn rural i solitari, que a través d’una imatge delicada i un to poètic s’endinsa en la quotidianitat del camp, en la calor de l’estiu i l’aridesa del terreny, metàfores de l’estat emocional de la mateixa protagonista.

La menopausa no és només una etapa biològica, sinó també un viatge interior i Ariadna Pastor, amb la seva direcció, ho aprofita per convidar-nos a reflexionar sobre la fragilitat i la resiliència de la condició humana. El rodatge es va dur a terme durant 4 dies a Catalunya en el Pla de Manlleu i Cardedeu.

Tràiler del curtmetratge


Aquest és el segon curtmetratge de la directora i guionista Ariadna Pastor, que va debutar amb “Tornar a casa” (2022), film disponible a la plataforma Filmin, que ha tingut molt bon recorregut i ha estat seleccionat en més de trenta festivals nacionals i internacionals com el Festival de Màlaga. Així mateix, ha aconseguit diversos guardons com el premi SGAE Nova Autoria a millor guió i millor direcció. La directora actualment desenvolupa una sèrie juvenil i el seu primer llargmetratge.

“Minvant” té una duració de 15 minuts i està produïda per La Kaseta Ideas Factory. Aquesta és la primera ficció de la Kaseta amb la previsió d’obrir-se camí dins el gènere i sumar-hi més produccions en un futur pròxim.

La preestrena donarà el tret de sortida a la distribució internacional del curtmetratge de la mà de l’Agència Freak. Al final de la projecció, la directora i part de l’equip de producció respondran a les preguntes que sorgeixin amb els assistents.