docus

Els projectes es presentaran en la 25a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya

  • La Xarxa Audiovisual Local (XAL) i RTVE han presentat aquest dijous 15 de febrer una convocatòria per seleccionar projectes de documentals en procés de desenvolupament. Els projectes es presentaran a les sessions de ‘pitching’ en la 25a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), i els seleccionats seran coproduïts per la XAL i RTVE. La convocatòria estarà oberta fins al 15 de maig.

Durant la presentació de la convocatòria, el director de RTVE – Catalunya, Esteve Crespo, s’ha mostrat molt content amb aquesta col·laboració i ha afirmat que “RTVE fa una aposta ferma per ser punt de trobada i dinamitzador del sector audiovisual i consolidar, així, la producció de documentals en català”.

Per la seva banda, el conseller delegat de la XAL, Marc Melillas, ha posat en valor la convocatòria com a mitjà per “dinamitzar la producció de documentals amb l’objectiu d’enriquir les graelles de producció local i fomentar la coproducció entre els principals operadors de Catalunya”.

Convocatòria documentals

Els projectes seleccionats en la categoria de documentals seran coproduïts per la XAL i RTVE. Enguany, amb la participació de RTVE la dotació per a la producció puja fins als 160.000 € per a la categoria de Documental Obert (un 77% més que l’any passat) i fins als 105.000 € per a la categoria d’Històries de Proximitat (un 40% més que l’any anterior).

Consulta aquí les bases de la convocatòria de DOCUMENTALS.

Convocatòria pòdcasts

A banda de la convocatòria de documentals, la XAL llança un any més, una convocatòria de pòdcast. Els projectes també es presentaran en unes sessions de ‘pitching’ del MAC. A més de les ja consolidades categories Documental Obert i Pòdcast d’Actualitat, enguany s’estrena El Primer Pòdcast, adreçat exclusivament a estudiants d’últim any que cursin estudis a qualsevol de les Facultats de Comunicació de Catalunya.

Consulta aquí les bases de la convocatòria de PÒDCASTS.