Acaba d’aparèixer l’imprescindible SWITCH, el butlleti electrònic que s’elabora en el marc del Cluster Audiovisual i que ens manteé al dia de l’evolució de la intel·ligència artificial

Aquest butlletí ens presenta els segúents temes:

AI BEHiND THE SCREEN:

AI Behind the Screen és el nou informe de l’Observatori Switch. L’impacte de la IA en la indústria audiovisual analitzat detalladament, amb dades i exemples actualitzats a gener del 2024.Aquesta vegada en anglès i amb la voluntat d’arribar a tot el món.

DESCARREGA-TE’L


Els mitjans, decidits a incorporar la IA

L’informe anual de tendències als mitjans de comunicació que elabora l’Institut Reuters confirma la importància creixent que els editors donen a la IA.

  • Destaca l’acceptació per a les tasques de suport com etiquetar, transcriure, traduir… que un 92% considera molt o bastant important. L’any passat, l’acceptació estava a la meitat. La generació automatitzada de textos ja té una acceptació del 72%. Descarregar.

L’impacte més gran, en la postproducció

La majoria dels 300 executius enquestats per CVL Economics (EUA) creu que l’impacte en les feines de la indústria de l’entreteniment serà alt, sobretot en l’àmbit de la postproducció.

  • Ull: impacte no té per què significar desaparició, sinó que amb intensitats diverses la feina es transformarà i els professionals hauran de tenir noves habilitats i coneixements. Descarregar.

La creació audiovisual en l’era de la IA generativa

Seixanta-quatre experts es van reunir durant el +Rain Film Festival del 2023 per debatre els efectes de la IA generativa en la creació audiovisual. Aquestes són les conclusions. Càtedra  de Futurs.

El Butlletí també aporta

ACADEMIA SWITCH: Amb referència a tutorials, videos i exemples d’us de programes de IA

QUE S’ESTÀ COENT ALS LABORATORIS. Informacions de primera mà de tot el que es prepara en IA

US PODEU SUBSCRIURE A SWITCH EN AQUEST ENLLAÇ