Del 19 al 27 de febrer arriba a Barcelona el BCN Sports Film Festival 2024. La presentació d’aquesta nova edició s’ha dut a terme en la roda de premsa que ha tingut lloc de manera virtual. L’acte ha estat presidit per David Escudé, president de la Fundació Barcelona Olímpica i regidor d’Esports del Ajuntament de Barcelona. Un acte que també ha comptat amb la presència de Francesc Terrón, director de la Fundació Barcelona Olímpica i Agustí Argelich, director artístic del BCN Sports Film Festival 2024.

David Escudé ha explicat que aquesta edició comptarà amb 81 produccions audiovisuals gratuïtes repartides en 12 seus diferents. Enguany, el festival amplia el seu horitzó; a més de les seus de Barcelona, s’han afegit seus a Girona i Madrid. Totes les sessions es podran veure en un format mixt, de manera presencial i virtual.

Aquest any, a més, el BCN Sports Film Festival estrena nova web oficial; renovant completament el disseny per a fer un espai molt més intuïtiu, accessible i funcional. Una de les parts més destacades és l’apartat “pel·lícules”, on apareix tota la informació sobre cada curtmetratge seleccionat: directors/es, productors/es, sinopsi, imatges i pòsters, xarxes socials…

A través de https://bcnsportsfilm.org/ca/entrades/ es pot accedir a la reserva d’entrades. L’accés és gratuït, únicament és necessari sol·licitar l’entrada prèviament.

Les sessions virtuals es poden veure a través de la plataforma FESTHOME: http://tv.feshome.com/festival/bcn-sports-film, sol·licitant un tiquet gratuït en la mateixa plataforma.

Durant l’acte, s’ha recalcat la funció lúdica i educativa que exerceix el festival amb les seves sessions escolars. Una manera d’ensenyar que l’esport és el millor instrument per a transmetre valors. Aquesta edició el festival compta amb 6 sessions diferenciades per edats i cadascuna té un dossier educatiu desenvolupat per FilmClub; estaran disponibles fins al 30 de març.

Així mateix, com cada any, el BCN Sports Film duu a terme un treball conjunt amb educadors de centres penitenciaris de Catalunya.

David Escudé ha destacat la quantitat de peces inscrites per a aquesta nova edició, les diferents seus i la seva programació. També ha agraït als diferents departaments d’esports, normalització, justícia i direcció, així com als patrocinadors, col·laboradors i mitjans de comunicació el seu suport.

A més, enguany el festival compta amb dues sessions especials. A estribord!, vinculada a la Fundació Barcelona Capital Nàutica amb motiu de la celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela que se celebrarà a Barcelona. I Match Point, amb motiu de la celebració del 125 Aniversari del Reial Club de Tennis de Barcelona.

Finalment, Agustí Argelich, director del BCN Sports Film, ha destacat el caràcter internacional del BCN Sports Film i el creixement en aquests últims anys de l’acte; així mateix, ha animat al públic al fet que s’inscrigui a través de la pàgina web oficial tant a les sessions físiques com a les virtuals.

El festival és també una trobada amb diferents protagonistes dels 81 curtmetratges seleccionats. Directors, productors o actors seran presents en algunes sessions per a compartir les seves històries i presentar en persona les seves captivadores produccions.

Presentada la 14a edició del BCN Sports Film Festival