“La sociedad de la nieve”, de J.A. Bayona, i “20.000 espècies de abejas”, d’Estibaliz Urresola Solaguren, han estat les pel·lícules amb més nominacions. Tot i això, al final la gran guanyadora ha estat l’obra de Bayona i s’ha endut una desena de premis.

Aquest any la gala ha estat també marcada pel Me Too del cinema espanyol, a causa de la recent denúncia de tres dones a Carlos Vermut per agressions sexuals. També actors, directors i cineastes han fet un homenatge a Concha Velasco i tots els artistes que han mort aquest any.

Juan Mariné, director de fotografia i restaurador cinematogràfic espanyol, ha estat recordat amb el Goya d’Honor a la seva trajectòria i l’actriu guardonada amb el Goya Internacional és Sigourney Weaver, coneguda per les seves grans interpretacions a La muerte y la doncella, Avatar o Cazafantasmas, ha pronunciat un discurs emotiu d’agraïment.

ENLLAÇ AMB EL PALMARÈS DELS GOYA 2024