Els canals de la Corporacíó Caalana de Mitjans Audiovisual deixaran d’emetre en format estàndard a la TDT a partir del 16 de gener i ho faran únicament en alta definició. D’aquesta manera, la CCMA s’avança a l’apagada obligatòria a l’Estat de tots els canals en SD, que s’ha definit pel proper 14 de febrer, tot i que inicialment, el termini era a primers d’any..

Fa anys que TV3 emet simultàniament en HD i en SD i per tant el que es farà el 16 de gener és apagar el segon canal. Per la seva part, els canals 3/24SX3/33 i Esport3 passaran de l’actual format estàndard a l’alta definició automàticament.

Per poder rebre el senyal en HD cal disposar d’un receptor compatible. Els aparells més nous ja estan preparats per rebre senyals en alta definició, però els més antics és possible que no puguin descodificar el senyal. En aquest cas, cald renovar el televisor o connectar-hi un descodificador o sintonitzador de TDT HD entre el cable d’antena i el televisor.