Les sales de cinema reprenen la dinàmica d’una àmplia oferta d’estrenes estiuenques

L’estiu coincideix amb una important represa d’estrenes a les sales de cinema que, amb les importants inversions fetes aquests darrers anys, ofereixen una experiència d’àudio i imatge irreproduïble a les llars, juntament amb el gaudi d’anar al cinema amb amistats i familiars.  Compartir un espectacle cultural és una de les activitats socials més gratificants.

La cultura és segura, sí, i les normes de prevenció davant la COVID19 de les sales de cinema en són un magnífic exemple de com és de segura reprendre la dinàmica del consum cultural col·lectiu. De tornar al cinema, sol o sola o acompanyat. De com és de ben satisfactori tornar a seure en una butaca i gaudir d’una bona història projectada a la pantalla gran.

La cultura és segura, i les sales de cinema són un espai on
gaudir-la amb tota seguretat

Si fins fa ben poc, bona part de l’oferta al nostre país -i de bona part del món- ha estat protagonitzada per reestrenes de títols clàssics de la cinematografia, aquests mesos la normalitat està arribant també a l’exhibició. La normalitat que representa poder comptaramb un nombre creixent d’estrenes en tota mena de gèneres, alguns d’ells amb talent català al darrera. Aquest serà el cas de la producció nord-americana «Jungle Cruise» del director Jaume Collet-Serra, o el film d’animació «D’Artacan y los tres mosqueperros», dirigida per Toni Garcia i amb banda sonora de Manel Gil-Inglada.

La represa també arriba al cinema doblat al català, amb diverses pel·lícules per als més menuts i menudes com «4 nens i «allò», «Peter Rabbit 2: L’escapada», un nou film de la nissaga del gos Scooby, o noves aventures dels gens terrorífics habitants de l’Hotel Transsilvània amb «Transformania». A més d’aquestes pel·lícules per a públic familiar, també se n’estrenaran d’altres doblades a la nostra llengua ben allunyades d’aquest gènere, com el film «Wrong Turn: Camí de l’Infern».

Vèncer la pandèmia passa també per vèncer les seves molt negatives conseqüències en els nostres bon hàbits de vida. Trencar amb la reclusió domèstica i tornar, també, a les sales de cinema. De bones propostes n’hi ha i n’hi haurà per triar i remenar ara i a la tardor.