Del 27 de novembre al 4 de desembre Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona torna al CaixaForum de Barcelona, i en aquesta 11na edició programa 31 peces audiovisuals internacionals accessibles, tant documentals com llargmetratges i curtmetratges de ficció, d’11 països diferents com Austràlia, Estats Units, França, Iran, Països Baixos, Colòmbia o Espanya.

El film encarregat d’inaugurar aquesta 11a edició del festival és el documental obert Mentre siguis tu de Claudia Pinto sobre l’alzheimer que pateix l’actriu catalana Carme Elias, tindrem la presència de la directora i actriu. I La vida de Brianeitor d’Álvaro Longoria, clourà el certamen amb la fascinant història de superació de Brian, actor de Campeonex, i com s’ha convertit en fenomen mundial a les xarxes socials. Inclús promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent.

Aquest Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona en aquesta edició aposta per l’audiovisual amb la diversitat funcional com a eix central. Del 27 de novembre al 4 de desembre, en la ja tradicional setmana del cinema accessible que el festival representa, torna al CaixaForum de Barcelona.

L’Inclús continua fidel a la seva filosofia i promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent

Les 31 peces que es podran veure en aquesta onzena edició han estat seleccionades d’entre 280 peces rebudes de 49 països i participen en la secció oficial del festival. Totes les peces han estat adaptades per a persones amb discapacitat auditiva i visual, íntegrament, i comptaran amb la presència d’intèrprets de llengua de signes.

Com a novetat d’aquesta nova edició, el festival oferirà la projecció de 4 curts en la categoria de Secció Rel. Una categoria especialment pensada per fer accessible a totes les audiències quatre produccions catalanes.

Paral·lelament al concurs audiovisual, el festival programa activitats adreçades a públics infantils i familiars. El taller Zero Waste, dona una segona vida a les banderoles d’Inclús; el festival també ofereix una sessió de cinema en família oberta a tothom però amb una sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista amb Cinema Blau Teens; i el taller infantil Què et recorda aquesta olor?, que téper objectiu treballar la memòria olfactiva a través de diferents essències que poden relacionar-se amb vivències personals de les persones que hi participen.

Amb l’objectiu de conscienciar al màxim públic possible, com ja és habitual, el festival combinarà les projeccions presencials amb la programació emesa per televisió a través de La Xarxa+ i Betevé

Enguany les entrades per al festival són gratuïtes i es podran reservar properament en la seva pàgina web.