“Evil Does Not Exist”, de Ryusuke Hamaguchi, ha sigut seleccionada com la millor pel·lícula presentada en aquesta 11 edició de l’Asian Film Festival Barcelona. El jurat ha reconegut a Farhad Delaram com a millor director per “Achilles”, i el film “Declaration”, de Mahesh Narayanan, s’ha endut el premi de millor guió.

S’han entregat un total de 18 guardons. La Secció Panorama ha premiat “Only the River”, de Wai Shujun, com a millor pel·lícula; Adilkhan Yerzhanov ha estat seleccionat com a millor director per “Goliath”, i “Green Light”, de Han Shuai, pel millor guió. A la Secció Discoveries la pel·lícula premiada ha estat “Opponent”, de Milad Alami; el millor guió ha sigut per a “The Gift”, de Dalmira Tilepbergen, i la millor direcció per a Dauren Kamshibayev. A la Secció Netpac, “The Baseball Player”, de Carlo Obispo, s’ha endut el guardó a millor pel·lícula, i “Peafowl”, de Byun Sung-bin, ha estat la millor de la Secció Especial. En aquesta categoria s’ha reconegut la directora Zheng Lu Xinyuan per “Jet Lag” i a Molly Reynolds pel guió de “My Name Is Gulpilil”.

Aquesta edició del certamen ha durat del 25 d’octubre al 5 de novembre i l’hem pogut gaudir a varies sales de Barcelona. Cinemes Girona, Phenomena, Caixaforum, Filmoteca de Catalunya, Manifesta 15 i Zumzeig han estat les seus del festival, a més a més, la plataforma FILMIN i Betevé han permes seguir el festival des de casa.

En aquest AFFBCN 2023 la Xina ha tingut un protagonisme afegit, ja que ha coincidit amb la celebració del 50 aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques Espanya – Xina. El festival es va estrenar amb “Yangzi’s Confusion”, el primer llargmetratge de Li Jue i ha dedicat una retrospectiva al cineasta Wang Chao projectant les 7 pel·lícules més rellevants de la seva trajectòria cinematogràfica.