El Consorci de la Zona Franca de Barcelona presenta una nova edició del BNEW, del 2 al 5 d’octubre. L’esdeveniment és la porta de la ciutat als diferents sectors o “verticals” de la la nova economía. En l’edifici singular de la DFactory Barcelona, a la Zona Franca (de fàcil accés en transport públic per la línea 10 de metro) durant els dies de la BNEW Barcelona obre la porta per convertir-se en la capital mundial de la nova economia.

Presencial amb fàcil acces per metro i en virtual


En aquesta quarta edició, BNEW reuneixr fins a 350 conferenciants que a la fí ofereixen més de 140 hores de contingut distribuïdes en 100 panells, sessions i debats. Tot i l’opció del caràcter presencial, la cita també té caràcter híbrid podent seguir tot el contingut de manera telemàtica, la qual cosa coloca la previsió en 12.000 assistents, que podran gaudir del programa complet

Set sectors o “verticals” clau:

Als sectors dedicats a industria digital -Digital Industry- mobilitat -Mobility- Talent, sostenibiitat -Sustainability- aquest any s’afefeixen dos nous: Proptech, dedicat a la tecnologia aplicada al sector immobiliari i el de Salut -Health- que ratifiquen la voluntat de BNEW d’ explorar noves oportunitats socioeconòmiques amb l’aplicació de noves tecnologies i innovacions en aquests sectors clau per a l’economia.

Industria Digital, Mobilitat i Sostenibilitat el 2 i el 3 – Inmobiliària, Salut i Talent el 4 i 5
Una novetat d’enguany serà que els panells i les activitats de Digital Industry, Mobility, i Sustainability es duran a terme els dies 2 i 3 d’octubre, mentre que les de Proptech, Health i Talent tindran lloc durant els dos dies següents, 4 i 5 d’octubre. L’únic vertical que es desenvoluparà els quatre dies i de forma presencial serà el BNEW Experience, que busca que els assistents a l’esdeveniment
coneguin l’oferta d’oci, cultural i gastronòmica de la ciutat de Barcelona.


Observatori i Baròmetre de la Nova Economia
En la presentació del BNEW el delegat de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, han presentat el I Observatori de la Nova economia BNEW 2023,. Es tracta d’un estudi realitzat pel CZFB per sondejar els
interessos i les inquietuds de les empreses i startups que participen en l’esdeveniment, amb més d’un miler de respostes.

Segons aquest estudi el 77,5% de les startups enquestades tenen previst augmentar la seva plantilla l’any vinent, dels quals el 31,2% preveuen contractar entre una i dues persones, mentre que el 25% espera sumar entre 3 i 5 persones al seu
equip i el 21,5% restant confia que siguin més de 5 persones.


A la vegada, l’Observatori assenyala que el 58,8% de les empreses participants invertiran fins a 100.000 euros en el pròxim any per adaptar-se a la nova economia i un 12,9% preveu superar el milió d’euros d’inversió per a tal fi. Una altra de les conclusions destacades de l’estudi és que el 61,1% dels entrevistats afirma que les seves empreses lideren alguna iniciativa de sostenibilitat i que el 16,7% ho tenen previst, mentre que el 12,2% restant ni ho fa ni ho té previst.


Pel que fa a les aliances, el 60,1% de les persones que han participat en l’estudi assegura que les seves empreses col·laboren en temes d’innovació oberta amb altres agents tecnològics i/o altres empreses del sector; el 17,8% ho té previst, i el 15,1% assenyala que els agradaria, però no saben com fer-ho. Segons aquestes dades i com a resposta lògica, el delegat de l’Estat en el CZFB, i màxim responsable de BNEW Pere Navarro, assenyalat que “aquesta convocatòria representa una oportunitat per a totes aquelles empreses que estan disposades a tenir llaços de col·laboració amb altres agents econòmics, així com per a totes aquelles persones que entenen que les aliances són fonamentals, potser no per a caminar tan ràpid, però sí per a arribar més lluny. Encara més pel que fa a innovació i noves tecnologies”.

Moltes startups a BNEW
La secció del BNEW Startup Innovation Hub comptarà amb la participació d’unes 80 empreses emergents, que tenen especial retlleu en els seus verticals corresponents i que podran fer networking en trobades presencials B2B i en la plataforma de
BNEW amb tots els sectors que hi són presents.

A banda per afavorir el talent creatiu en les start ups es donaran a conèixer els guanyadors dels projectes presentats com a candidats al Premi a la Millor Startup de BNEW 2023, que s’atorgarà en cada vertical, un lliurament que es durà a terme en un
sopar de gala que tindrà lloc a DFactory Barcelona el dimecres 4 d’octubre a partir de les 19 hores.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB i de BNEW, ha destacat que “BNEW ratificarà en la quarta edició el seu posicionament com a esdeveniment referent de la nova economia al sud d’Europa i el Mediterrani, sent el punt de trobada on grans i petites
empreses, startups i institucions puguin debatre sobre els reptes i les oportunitats de la nova economia i presentar les seves últimes novetats, a més de connectar, fer networking i establir llaços de col·laboració entre elles
“.

Com participar del BNEW


Per poder inscriure’s, el BNEW disposa d’una pàgina web amb informació de l’esdeveniment i un enllaç de registre gratuit

Per a conèixer el programa, els speakers i les empreses participants cal anar a aquest enllaç.