La pel·lícula “Spaghettiman” s’alça amb el Premi Del Públic Al Millor Llargmetratge en l’edició més exitosa del festival B-RETINA, mentre que en la categoria de curtmetratges van triomfar “Fortissimo” de Victor Cesca i “Bottle Rocket To Pluto” de Jaime de la Hoz, amb el primer i el segon guardó respectivament.

Aquests premis van ser atorgats en aquesta vuitena edició de B-RETINA, Festival de Cinema Sèrie B de Cornellà de Llobregat, que es va celebrar del 12 al 17 de setembre en l’Auditori Sant Ildefons (Plaça Carles Navales S/N), amb xifres d’assistència rècord fins al

“Spaghettiman”, pel·lícula estatunidenca de baix pressupost on un superheroi combat el crim gràcies al poder del spaghetti, es va alçar amb el Premi ESTRELLA GALICIA al Millor Llargmetratge de B-RETINA. Aquesta producció dirigida pel cineasta Mark Potts, consumat en el terreny del curtmetratge, “Spaghettiman” va satisfer les expectatives d’uns espectadors àvids de “diversió absurda, directa i sense complexos, alguna cosa que la cinta ofereix de sobra”, segons assenyalen els responsables de l’esdeveniment.

En aquest sentit, els organitzadors se senten satisfets per la victòria d’un títol que “reflecteix a la perfecció l’esperit de B-RETINA i de la sèrie ‘B’ més disbauxada i entretinguda”. Gràcies a la votació del públic, el film estatunidenc va derrotar a altres obres delirants com la canadenca “Operación Drag Dragón”, pel·lícula de drag queens practicant kung-fu, o la també estatunidenca “Caroushell 3”, on un unicorn de metall s’escapa dels cavallets al qual pertany, per a iniciar una massacre. En total, 8 cintes, entre elles produccions espanyoles com a “Balas y Katanas”, “Delirio Profundo” o “EL Hijo Del Hombre Perseguido Por Un OVNI “, competien pel citat guardó, el guanyador del qual es va comunicar el passat 17 de setembre en l’Auditori Carles Navales de Cornellà de Llobregat, dins de la gala de premis celebrada durant l’última jornada.

En aquesta gala també es van donar a conèixer els vencedors de la secció de curtmetratges, on el Premi APPLEHEAD al Millor Curtmetratge, dotat amb trofeu i 500 euros en metàl·lic, va anar per a “Fortissimo” de Victor Cesca. Després, el Premi CDMON al Segon Millor Curtmetratge, compost per trofeu i lot d’obsequis, ho va rebre “Bottle Rocket To Pluto” de Jaime De La Hoz. Finalment, el Premi al Millor-Pitjor Curtmetratge, únic guardó que tria l’equip organitzador, el va obtenir “Powerwolf: La Maldición del Hombre Lobo” de César San Pedro.


Des de B-RETINA s’enorgulleixen de que “no hi hagi jurat convidat i sigui el públic, com a veritable espectador, el que valori i determini els guanyadors, deixant fora a l’organització”. Igualment, el festival celebra l’èxit de la sessió dedicada a curtmetratges, que va omplir l’aforament de l’auditori. Durant el recompte de vots, entre el visionament dels 10 curtmetratges finalistes i la gala de premis, es va amenitzar als assistents amb una actuació gratuïta en la plaça exterior de l’agrupació Bollywood Sitare, companyia de dansa i música índia encarregada de la famosa festa Holi de la ciutat de Barcelona.
“B-RETINA, que va néixer com un homenatge als desapareguts cinemes de barri, és un festival únic en tota Catalunya, que s’ha consolidat nacionalment com a plataforma de difusió per a una mena de cinema amb poca visibilitat dins del territori espanyol”, expliquen els responsables. Així mateix, celebren que l’esdeveniment “s’hagi fet un lloc en el cor d’aquest públic que fuig dels tòpics de la sèrie ‘A’, que reclama poder compartir en pantalla gran la seva passió amb altres fans d’un gènere
que està vivint la seva segona etapa d’or”.


Com a membre del TAC (Terror Arreu de Catalunya), B-RETINA participa també en la programació del Festival de Cinema de Sitges, el Festival de Cinema Cardoterror i el FantBoi de Sant Boi de Llobregat. Cal destacar que des de l’any 2018, B-RETINA és membre del Catalunya Film Festival i organitza diferents activitats durant l’any relacionades amb el gènere, com la participació en
l’última edició del Saló del Cinema i de les Sèries.