SGAE i la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de SGAE a Catalunya, organitzen la 23a edició dels Premis SGAE Nova Autoria conjuntament i en el marc del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges. Els socis de la SGAE Jaume Balagueró, director i guionista; Marta Grau, guionista, escriptora i script editor, i Alfonso de Vilallonga, compositor de cinema, vocalista i cantautor, integren el jurat dels guardons.

Amb l’organització d’aquests premis, SGAE i la Fundació SGAE, amb la complicitat del Festival de Sitges, descobreixen, promouen i ajuden a difondre noves creacions en ficció, animació i documental.


Els Premis SGAE Nova Autoria reconeixen les tres categories autorals de les produccions audiovisuals de l’alumnat de les escoles i les universitats de cinema de Catalunya. Aquest any comptem amb la participació de 18 universitats i escoles, que han presentat 39 treballs.

El proper 7 d’octubre, el Cinema Prado acollirà la projecció dels millors treballs audiovisuals que hauran escollit Balagueró, Grau i Vilallonga i que opten al Premi SGAE Nova Autoria a la millor direcció, millor guió i millor música original. Tot seguit, a l’espai Cañateca i amb la presència dels membres del jurat, es donaran a conèixer els guanyadors.