L’Acadèmia del Cinema Català i DIPLOCAT, i amb el suport de la Fundació AISGE, coorganitzen per segon any consecutiu el Catalyst for Talent, una iniciativa creada amb l’objectiu d’internacionalitzar el cinema català a través del seu talent interpretatiu i proporcionar als actors i actrius catalanes eines i consells pràctics per enfocar les seves carreres amb una ambició internacional.

La inauguració tindrà lloc el dilluns 26 de juny a les 18.00h a l’Auditori de La Pedrera. La conversa entre les acadèmiques Elena Martin, Sandra Tapia i Maria Ripoll, moderada per Conxita Casanovas, girarà en voltant de la internacionalització del cinema català i la presència en augment a festivals de renom.

Els i les directores de càsting internacionals convidats aquest any al Catalyst for Talent són Mathilde Snodgrass (França), Anders Nygaard (Dinamarca), Luis Rosales (Mèxic), i Orla O’Connor (Escòcia – Regne Unit). Amb ells es trobaran els 15 actors i actrius seleccionats per un comitè format per membres de l’Acadèmia, l’associació espanyola de director de càsting APDICE I AISGE pel seu potencial internacional: són els acadèmics i acadèmiques Aina Clotet, Bruna Cusí, Antonio Escámez, Iván Morales, Maria Pau Pigem, Mireia Ros, Ricard Balada, Roger Coma, Vicky Luengo i Yolanda Sey, juntament amb Ander Puig, Intissar el Meskine, Laia Manzanares, Malcolm McCarthy, i Sonia Jerez.

Els i les intèrprets faran dos tallers a porta tancada amb els 4 directors de càsting convidats, un enfocat a millorar el seu show reel i enfocar-lo a ser seleccionats/des per a produccions internacionals, i l’altre centrat en l’art de fer networking. Les sessions a porta tancada se celebraran a l’Espai Actua d’AISGE.

La tarda del 27 de juny acollirà dues xerrades obertes als i les professionals, socis i sòcies de l’Acadèmia i d’AISGE. La primera conversa, titulada El backstage de les xarxes socials, moderada per Bibiana Ballbè, parlarà del paper que juguen les xarxes socials en la carrera professionals d’actors i actrius. Els pontents seran Marc Mayolas, Carlos Ramos, Mireia Oriol i Octavi Pujades. La segona conversa, proposada per APDICE, i titulada La diversitat és ficció? Diversitat, igualtat i inclusió al càsting, girarà entorn a la reflexió sobre la diversitat en el càsting del cinema català, i comptarà amb la presència de Mi Hoa Lee, Hajar Boujtat i Malcolm McCarthy.

Aquestes dues sessions es complementaran amb la sessió del dimecres 28 de juny titulada Fer un bon càsting: una responsabilitat compartida, dirigida a directors, productors i intèrprets, de la mà dels i les directores de casting del Catalyst for Talent d’enguany. La xerrada estarà moderada per Luci Lenox, i els ponents seran els i les directores de càsting del Catalyst for Talent d’enguany.

Per assistir a la xerrada inaugural del dia 26 de juny a les 18h cal enviar un correu abans del divendres 23 de juny a catalyst@academiadelcinema.cat