Emissions Digitals de Catalunya, empresa gestora de 8tv, s’ha declarat en preconcurs de creditors, segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat Nicola Pedrazzoli, el seu conseller delegat.

Ara s’obre un període de tres mesos per pactar amb els creditors un pla de pagaments i un de viabilitat per intentar salvar l’empresa. Si no ho aconsegueix, Pedrazzoli es plantejaria la venda, segons l’Ara. En tot cas, a partir del 2 de setembre entraria en fase concursal i quedaria a disposició del Jutjat.

OC 2022, empresa creada per Nicola Pedrazzoli i altres inversors, va adquirir EDICAT al Grup Godó el 2021. Tot i la inversió realitzada i la millora de les audiències, aquestes no arriben a l’1% de quota de pantalla.

A més, el múltiplex d’EDICAT es buida, ja que Fibracat TV va deixar d’emetre l’1 de gener i Barça TV tancarà el proper 30 de juny, de manera que només quedaran en antena 8tv i Verdi Classics.

L’opció d’ocupar les freqüències buides amb 8tv és rebutjada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya.