Ja pots consultar el programa amb les activitats que es faran el 14 de juny a Granollers
La 24a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) serà un bon aparador per conèixer les maneres de generar, difondre i explotar continguts audiovisuals de proximitat adaptades als nous temps.

El MAC se celebrarà el 14 de juny en diversos espais de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Ja pots consultar el programa d’activitats i reservar la teva entrada gratuïta per ser a la trobada de l’audiovisual de proximitat de Catalunya.
 
INSCRIU-TE AL MAC 2023 AQUÍ!
Una de les sessions de primera hora del MAC serà, justament, a càrrec de Francisco Asensi, expert en estratègia, innovació i negoci digital. Asensi parlarà a la sala Nau B1 de les noves oportunitatats de comercialització i explotació de contingut audiovisual local a l’àmbit digital. Es tracta d’una sessió especialitzada en identificar les diferents formes d’explotació dels continguts i les dades que generen les plataformes OTT, SVOD i FAST concebudes a través de continguts de proximitat.En el transcurs de la ponència, s’analitzaran models de plataformes similars i s’aprofundirà en totes les possibilitats que es generen a l’hora de potenciar-ne el consum. També s’hi parlarà de l’explotació comercial a partir del comportament dels usuaris i dels continguts ubicats en els diferents formats audiovisuals de proximitat distribuïts a la xarxa i dispositius mòbils.   La sessió ha estat especialment concebuda per al sector de la comunicació de proximitat amb presència al món digital.
Francisco Asensi és un reputat expert en negoci i estratègia en la indústria audiovisual —especialment pel que fa a continguts immersius i nou entreteniment— iassessor del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital.

Mirada nacional, mirada localCom és habitual, el MAC acull la presentació de l’informe anual del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). S’hi ofereix un retrat de l’estat dels diferents subsectors que conformen el sector de la comunicació al nostre país.

La presentació serà a càrrec de la vicepresidenta del CAC, Rosa Maria Molló; la cap de l’àrea jurídica del CAC, Carme Fita; i el conseller, també del CAC, Miquel Miralles. Està previst que també participin a la ponència, el president de la Coordinadora de Televisions Públiques Locals de Catalunya, Albert Jordana; el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL)Marc Melillas; i la presidenta en funcions de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLCat)Gemma Peris

En l’àmbit estrictament de la comunicació de proximitat, la mateixa Peris també serà l’encarregada de participar a la ponència sobre l’actualització del nou Llibre Blanc de la Ràdio Local, eleborat per la FMCLCat. Aquest document va néixer durant la primera dècada de segle amb l’objectiu d’analitzar la situació de la ràdio local catalana i contribuir a la seva professionalització. Un dels temes que hi haurà sobre la taula al MAC serà l’impacte del pòdcast o la intel·ligència artificial en la ràdio de proximitat.
Gemma Peris és la presidenta en funcions de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya i directora de Ràdio Tàrrega
Els Premis de Comunicació Local 2023 reben 60 candidatures Els Premis de Comunicació Local, organitzats per la XAL, han rebut una seixantena de candidatures per a la seva edició del 2023. La gala d’entrega dels guardons, que tancarà el MAC el 14 de juny, desvelarà el guanyadors dels set premis que hi ha en joc. Els reconeixements s’emmarquen en tres categories: mitjans, continguts audiovisuals i el premi a la trajectòria. El jurat, presidit per Juan Cal, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, triarà les candidatures finalistes.La XAL també durà al MAC la presentació en format pitching dels projectes de pòdcast i documental candidates a nodrir la programació de la nova OTT la Xarxa+. La convocatòria per inscriure una proposta s’acaba dimecres 31 de maig.

Tot el sector al teu abastEl MAC 2023 acollirà més d’una vintena de sessions, presentacions i activitats, amb uns 70 ponents i presentadors confirmats. S’hi podrà triar i remenar i estar al cas de les principials novetats del sector de la mà d’algunes cares molt destactades d’àmbit català i estatal. Com és habitual, el mercat també comptarà amb una fira amb espais expositius, zona de networking i servei de bar i restauració.
PROGRAMA DEL MAC 2023 (CATALÀ)