La convocatòria per a la primera edició està oberta fins el 8 de maig

Els Premis a la Recerca Cinematogràfica són un reconeixement que atorga l’Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) de la mà de l’Acadèmia del Cinema Català, i amb el suport del Sindicat de Periodistes de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat, per al desenvolupament de l’escriptura i el pensament al voltant de la imatge cinematogràfica.

Els Premis a la Recerca Cinematogràfica compten amb dos guardons:

Un guardó honorífic a un/a crític/a de cinema i/o assagista que hagi destacat a Catalunya per la seva trajectòria professional i la seva tasca en la divulgació i l’exercici de la crítica cinematogràfica en català.

Premi d’assaig breu. Consisteix en una dotació econòmica individual (1500 €) que serveixi d’ajut al desenvolupament d’un assaig sobre cinema català o produït a Catalunya. Un comitè de selecció format per 5 membres del sector cinematogràfic i periodístic català s’encarregarà de seleccionar una proposta a través d’una convocatòria oberta a qualsevol ciutadà o ciutadana. Un cop seleccionat el projecte, la persona que l’ha proposat disposarà d’un màxim de 5 mesos per desenvolupar el seu assaig, que podrà estar escrit en català i haurà de tenir una extensió d’entre 6.000 i 8.000 paraules. Juntament amb el suport econòmic del premi, un cop lliurat el text final, es procedirà a la publicació de l’assaig en una edició digital.

Ambdós guardons tenen per finalitat impulsar i reconèixer la divulgació cinematogràfica, visibilitzar l’escriptura assagística i el pensament sobre el cinema en català i/o sobre el cinema realitzat o produït a Catalunya i contribuir al desenvolupament del patrimoni cultural. L’ajut al desenvolupament, a més, pretén promoure les noves autories i el talent emergent amb la finalitat de donar a conèixer noves veus de la crítica i el pensament cinematogràfic català.

Les inscripcions estan obertes fins al 8 de maig. Tota la documentació necessària s’haurà d’enviar a través d’aquest correu. El veredicte serà el 26 de maig, quan també es donarà a conèixer el guardó honorífic. La data límit per lliurar la publicació serà el 21 d’octubre.

L’Acadèmia del Cinema Català dona suport als premis a la Recerca Cinematogràfica en el marc de la seva tasca de recuperació del patrimoni cinematogràfic català.

Podeu llegir les bases de la convocatòria aquí.