FILMETS, el Festival que prepara Badalona, acollirà el diumenge 21 l’estrena de ‘Pinocchio Elettronico’. Es trcta d’una pel•lícula muda de 1911 que es presentarà amb música electrònica interpretada en directe al Teatre Zorrilla

Aquesta producció italiana serà una de les manifestacions d’enguanya ja que fàalia és el país convidat d’aquesta edició del festival internacional de curtmetratges

Després de l’estrena de ‘Pinocchio Elettronico’, la sessió Focus Itàlia presentarà 4 curtmetratges que mostraran el talent i la creativitat del millor cinema curt italià actual

“Pinocchio Elettronico’, s’ha concebut com un espectacle contemporani que sorgeix de la fusió de la projecció de la pel•lícula muda de 1911 ‘Pinocchio’ i l’acompanyament de música electrònica interpretada en directe per Miclono, un grup format per tres músics. L’esdeveniment tindrà lloc al Teatre Zorrilla a les 18 hores.

‘Pinocchio’ és una pel•lícula muda, en blanc i negre, de 42 minuts dirigida per Giulio Antamoro i basada en el llibre de Carlo Collodi. Els protagonistes són Ferdinand Guillaume, que interpreta el paper de Pinocchio; Natalino Guillaume que interpreta el de Lucignolo; Augusto Mastripietri que fa de Geppetto; i Lea Giunchi que interpreta el paper de la fada.

Pel que fa al grup musical, Miclono és un projecte d’experimentació sonora format a finals de 2016 que treballa al voltant de l’electrònica experimental. La pel•lícula s’ha remasteritzat i es presenta en un format que converteix la projecció en un espectacle d’un gran impacte visual i sensorial.

Itàlia, país convidat
Itàlia, com s’ha explict, és el país convidat d’aquesta edició de FILMETS.En col•laboració del Consulat General d’Itàlia a Barcelona i l’Instituto Italiano de Cultura, s’ha programat la projecció de diversos curts produIts a Itàlia.

Després de la projecció de ‘Pinocchio’, al propi Teatre Zorrilla, i dins de la secció Focus Itàlia, es presentaran els films a competició representants del país convidat del festival i que porta al certamen els millors curtmetratges del moment.– Aquests quatre curtmetratges – mostra del talent i la creativitat italiana del momentñ. seran ‘Il legionario’ (13 minuts), ’59 seconds’ (16 minuts); ‘Piccole Italiane’ (18 minuts) i ‘Timballo’ (18 minuts).

La sessió estarà oberta a tothom prèvia inscripció al web del festival (festivalfilmets.cat).

Aquesta sessió compta amb el suport i la col•laboració del Consulat d’Itàlia a Barcelona i de l’Instituto Italiano di Cultura