Després “L’home del metro”, “Diari de bosc” i “Cenestesia”, entre d’altres films, Joan Vall Karsunke, amb la codirecció de Laia Requesens, presenta “Set de Dau. Arnau”,el testament ideològic del “filòsof de combat” Arnau Puig (1926-2020), que s’estrenarà a Cinemes Girona (Barcelona) el 20 d’abril a les 20:00h, amb presentación a càrrèc dels dos realitzadors i del filòsof i poeta Vicenç Altaió, amic i deixeble de Puig i gran coneixedor de la seva obra. “Set de Dau. Arnau” es tornarà a projectar a Cinemes Girona els dies 26 d’abril, 3 de maig i 10 de maig, també amb presentació dels dos cineastes. Més endavant,  arribarà a altres sales.

“Brossa, Tàpies, Cuixart, Tharrats, Ponç… però qui va ser Arnau Puig? El film ens introdueix en el particular univers d’un savi que no vol jubilar-se. I ho fem a través de converses i reflexions amb un artista de la paraula, sociòleg i crític d’art, que va ser un dels ideòlegs del grup avantguardista català Dau al Set”, expliquen Joan Vall Karsunke i Laia Requesens.

“Set de Dau. Arnau” va ser rodada a casa d’Arnau Puig, “entre llibres i records de la seva petjada humanística. I podem veure-hi l’antic catedràtic d’Estètica donant-nos la seva última lliçó”, afegeixen els dos realitzadors. La música va ser cedida pel prestigiós compositor Josep Maria Mestres Quadreny (1929-2021).  La pel·lícula, que es va presentar el novembre passat a la Filmoteca de Catalunya, compta amb la producció de Fromzero Cinema.

Vicenç Altaió expressa: “L’Arnau es distingeix per la capacitat dialèctica, que el cinema capta amb tota la corporeïtat física de gran virtuosisme barroc i conceptual fins a estabornir. Aquest és un film ple de pampallugues que desxifra enigmes i ressuscita el sensible”.

El 2012, Arnau Puig va rebre el Premi Nacional de Cultura. El Jurat va considerar que “com a crític d’art, sempre ha estat al costat dels creadors i, com a filòsof, el seu pensament abraça ciència i tecnologia, psicologia i comunicació, sociologia i antropologia, i també metafísica”. Va ser un dels molts reconeixements que Puig va rebre, a nivell nacional i internacional, al llarg de la seva intensa i autoexigent trajectòria.

Actualment, Joan Vall Karsunke es troba en ple rodatge de “Biblioteca de pedra seca”, que defineix com “un assaig documental al voltant de la figura de Vicenç Altaió i dels autors que configuren la seva extensa biblioteca”. Laia Requesens és l’encarregada de la fotografia i el so de la pel·lícula.