La Academia de Cine Español reconeix amb la concessió del Premi Segundo de Chomón al col·leccionista català Josep Maria Queraltó, “per la seva inestimable tasca de posar sota la seva salvaguarda 20.000 peces sobre la tècnica cinematogràfica”.

El PASSAT dimarts 22 de setembre, la Junta Directiva de la Academia de Cine Español ha decidit distingir la feina del lleidatà de 77 anys, que al llarg de quatre dècades ha aconseguit reunir una de les col·leccions més importants a nivell europeu de patrimoni cinematogràfic.

La Academia, que va crear el premi Segundo de Chomón l’any 2000, ha atorgat aquesta distinció a importants tècnics i empreses del sector i des del 2009 en fa l’entrega en un acte propi a la Seu de l’entitat a Madrid.

Per a en Josep Maria Queraltó aquest premi significa un reconeixement a tota la seva trajectòria i dedicació, des del sector de l’exhibició a traves de Kelonik, i més tard, en la seva faceta de col·leccionista, i també restaurador i conservador.

Actualment, Queraltó està cercant un espai on poder exposar tota la seva col·lecció i així crear un Museu del Cinema intercatiu i amb finalitats didàctiques, que seria unic a Catalunya.