Òmnium Cultural impulsa la 7a edició de la mostra dels Premis VOC (Versió Original en Català), uns guardons que tenen l’objectiu d’impulsar la producció de continguts audiovisuals de qualitat en català i contribuir a la seva difusió i ampliació de públic, així com impulsar el talent emergent.

La mostra programa tres sessions amb els finalistes d’aquesta edició: 9 curtmetratges de ficció i 6 curtmetratges documentals que competiran pels dos premis del certamen en cadascuna de les dues categories: el Premi del jurat, dotat amb 4.000€, i el Premi del públic, premiat amb 1.000€. Entre la programació destaquen peces com Demà ho deixem, de l’acadèmic David Moragas, nominat també a Millor curtmetratge als XV Premis Gaudí; La mort petita, de Júlia Coldwell, premiat a millor curtmetratge al BCN Film Fest 2022 i al Cerdanya Film Festival 2022; Sisè primera, d’Albert Carbó, guanyador del Premi del jurat als VOC 2022; i L’endemà, realitzat per l’Institut Puigvert de Barcelona amb l’acompanyament de l’acadèmic Pep Garrido.

Entre els curts documentals trobem, entre d’altres, Dancing with rosa, de Robert Muñoz, nominat a millor curt documental als Premis Goya 2023; Ara crema, de Núria Gascón, seleccionat a L’Alternativa 2020 i al Mercal 2021; i L’Art de l’antídot, d’Aina Palomer, guardonat a Millor documental sobre salut mental ex aequo al Psicurt 2022 i a Millor curt versió original en català a l’Off Film Fest de Balaguer.

El jurat que decidirà els premis d’enguany està format pel productor i acadèmic Tono Folguera, la co-fundadora i co-directora de MODIband Projectes culturals, Nathalie Modigliani, la cineasta i investigadora Anna Giralt, el realitzador i productor Macià Florit, i el cineasta i programador Pol Roig. Per altra banda, en col·laboració amb el Manlleu Film Festival, hi haurà el jurat jove format per Sílvia Ballesteros, Helena Durban i Níger Tous.

La mostra, que ha anat creixent any rere any, itinera per més de 80 municipis d’arreu dels Països Catalans. Els curtmetratges finalistes es podran veure en diferents sales de cinema i espais culturals del 16 de febrer al 16 de març, així com a la plataforma Filmin. Les entrades són gratuïtes amb l’objectiu de que la cultura sigui accessible a tothom.

Consulta totes les seus on hi ha projecció aquí.