El proper dimarts, 17 de gener de 2023, a les 10.30 h, la Fundació Joan Miró i la Fundació ”la Caixa” presenten Els tapissos de Joan Miró. Del fil al món, que és el primer dels projectes audiovisuals fruit de la nova etapa de col·laboració entre les dues institucions per continuar apropant la cultura al públic més ampli possible, ara també en el món digital a través de CaixaForum+, la plataforma d’emissió de continguts de vídeo i àudio sota demanda impulsada per Fundació ”la Caixa” i que compta amb un catàleg especialitzat en difusió cultural i científica.

Els tapissos de Joan Miró. Del fil al món és un reportatge documental sobre els grans tapissos de Miró a partir de les tasques de restauració del tapís de la Fundació ”la Caixa”, que es van dur a terme en directe a CaixaForum Barcelona el març del 2022. El film, desenvolupat per la productora BAS sota la direcció d’Anna Sanmartí, segueix el projecte de recerca en què col·laboren totes dues fundacions per aprofundir en la conservació d’aquestes obres emblemàtiques que Miró va materialitzar de la mà de Josep Royo.

La presentació d’aquesta col·laboració tindrà lloc el proper dimarts 17 de gener a les 10.30 h a la Fundació Joan Miró de Barcelona, amb la presència d’Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa” i Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró; Anna Vila i Elisabet Serrat, responsables de conservació preventiva de la Col·lecció de la Fundació ”la Caixa” i de la Fundació Joan Miró, respectivament, i d’Anna Sanmartí , directora de l’audiovisual. Durant la presentació es projectarà el reportatge documental Els tapissos de Joan Miró. Del fil al món.