La 24a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya comença el dissabte 20 d’abril. En  la gala inaugural al Teatre de la Llotja es retrà homenatge a  l’actor Eduardo Noriega que recollirà el Premi d’Honor d’aquesta edició.  A la inauguració també es concedirà el Premi Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català, que enguany guardona a la cineasta i actriu Sílvia Munt.

La Secció Oficial de Llargmetratges presenta a concurs deu films d’Argentina, Xile, Brasil, Veneçuela, Uruguai i Mèxic. Pel que fa a la Secció Oficial de Curtmetratges de la Mostra, també seran deu els treballs que competiran de set nacionalitats diferents. Llarg i curtmetratges es projecten del 21 al 26 d’abril al CaixaForum Lleida. 

Els llargmetratges de la Secció Oficial d’aquesta edició són els següents:

– Al desierto de Ulises Rosell (Argentina/Xile)

– Amateur de Sebastián Perillo (Argentina)

– Como nuestros padres de Laís Bodanzky (Brasil)

– Maracaibo de Miguel Ángel Rocca (Argentina/Veneçuela)

– Niñas araña de Guillermo Helo (Xile)

– O Filme da Minha Vida de Selton Mello (Brasil)

– El Pampero de Matías Lucchesi (Argentina/Uruguai/França)

– Sinfonía para Ana de Ernesto Ardito i Virna Molina (Argentina)

– Vida de familia de Cristián Jiménez i Alicia Scherson (Xile)

– El vigilante de Diego Ros (Mèxic)