Un total de 600 joves d’entre 14 i 18 anys s’han sumat al concurs de creació de contingut en català, AMIC-Directes, en la seva primera edició. Després de l’èxit en inscripcions, s’han publicat més de 50 streamings que es valoraran durant els pròxims dies del mes de desembre.

Nou influencers han acompanyat a l’alumnat en la creació de continguts durant aquesta fase del concurs a través de la figura dels mentors, al capdavant dels quals es trobaven Laia Gufolove, Norman López, Gal·la Martí i Elia Periwinkle, entre d’altres. Els participants han hagut de realitzar el seu directe d’entre 20 i 30 minuts en grups de 3 a 5 persones.

“AMIC-Directes, creadors de continguts en català” és el primer concurs que, amb una mirada transversal, anima als joves a formar-se en les noves plataformes digitals, a través de mentories i píndoles d’aprenentatge, amb l’objectiu final de crear un vídeo en directe en català tenint en compte els diferents aspectes apresos durant el transcurs del termini creatiu. Actualment, es poden consultar els directes publicats de cada grup a través del web www.amicdirectes.cat.

Següents passos: Els finalistes
El concurs ha aconseguit sumar un total de 56 directes entre tots els participants en les categories d’E-Sports i Actualitat, amb joves tractant temes tan variats com les festes de Nadal, les modes, la salut mental, el Mundial de Qatar, els videojocs, les competicions professionals de diversos esports electrònics o les Xarxes Socials, entre d’altres. Durant els pròxims dies, un jurat format pels creadors de contingut, i l’organització de l’AMIC s’encarregarà d’escollir tres guanyadors per categoria, a més del docent més involucrat en el concurs. Els millors streamings de cada categoria s’emportaran premis monetaris bescanviables per material escolar i audiovisual en els establiments indicats per l’AMIC.

Organitza AMIC, “compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Procés creatiu en directe del grup Els Tafaners de l’INS Cendrassos. Autor: INS Cendrassos