El proper diumenge 13 de novembre una nova edició del Premi del Públic Jove Europeu, -iniciativa de l’European Film Academy (EFA)- promourà l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea fomentant el seu interès i coneixement de la societat, història i diversitat cultural. Hi poden participar joves de 12 a 14 anys de tota Catalunya. La inscripció és gratuïta i estarà oberta al web de la Filmoteca de Catalunya fins al divendres 7 de novembre aquí.

L’Acadèmia del Cinema Català i la Filmoteca de Catalunya col·laboren un cop més en l’organització de la jornada que, enguany, torna al format presencial després de dues edicions celebrades telemàticament per les restriccions derivades de la pandèmia. Els joves membres del jurat català es reuniran el diumenge 13 de novembre i visionaran, a la Filmoteca de Catalunya, les tres pel·lícules nominades al Premi. Després de cada projecció, participaran en un debat guiat pels monitors i monitores de Drac Màgic per decidir la pel·lícula que mereix rebre el Premi del Públic Jove del Cinema Europeu 2022. Com cada any, l’Acadèmia també convida a la sessió un actor/actriu jove per compartir la seva experiència en la interpretació amb els participants. La convidada d’enguany serà l’actriu Maria Morera, premiada amb el Gaudí a Millor protagonista femenina als XIV Premis Gaudí pel seu paper a Libertad, de Clara Roquet. A més a més, fruit de la col·laboració de l’Acadèmia, i gràcies a la gentilesa de la plataforma catalana FilminCAT, entre tots els participants se sortejaran tres abonaments mensuals per gaudir del millor cinema europeu en català.

Al costats dels joves catalans, nois i noies de 42 països europeus (Albània, Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Estònia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Geòrgia, Grècia, Groenlàndia, Hongria, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Israel, Kosovo, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Montenegro, Macedònia del Nord, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Sèrbia, Suècia, Suïssa, Turquia, Ucraïna i Xipre) emetran el seu vot per designar la pel·lícula guanyadora, la qual s’anunciarà en una cerimònia que se celebrarà el mateix diumenge 13 de novembre, a les 20:00h, a la ciutat alemanya d’Erfur, amb la presència dels directors i directores de les tres pel·lícules nominades. L’acte es podrà seguir en directe a http:yaa.europeanfilmawards.eu