WEBFEST BERLIN, el festival de webseries se celebrarà en línia del 13 al 15 de desembre.

El programa principal d’aquest concurs inclou 27 sèries web procedents de França, Espanya, EUA, Brasil, Canadà, Kazakhstan, Suïssa, Polònia, Rússia i Austràlia. De fet, segons expliquen els organitzadors, es van presentar en total més de 2000 sol·licituds de 60 països del món a aquest festival que es pot considerar un dels primers festivals web del món. Gràcies a aquest projecte, el format de sèrie web ha omplert el seu nínxol a la indústria cinematogràfica mundial. L’èxit d’enguany que han rebut un 40% més de sol·licituds justifica que Anton Klinkin, de l’organització del festival afirma que “estem molt contents ja que, malgrat la pandèmia, el contingut web continua desenvolupant-se i l’interès pel festival creix”

Aques any trobem la segona temporada del guanyador de la Copa del Món de Web Series 2016, la sèrie suïssa “Arthur”, la comèdia criminal espanyola “Bad Life”, un vlog de ficció kazakh sobre la supervivència a l’apocalipsi “Zombety”, un super- la popular distòpia russa “RUSSIAN CYBERPUNK FARM”, un drama australià “Dead Center” sobre un germà que va desaparèixer en una misteriosa rehabilitació, la comèdia russa “Married Life scenes”, un terror poètic “Tales from Black Manor” i una col·lecció canadenca de terror clàssic. contes “Creepy Bits”.

En la secció de no ficció es presenta una visió original de Beirut a través dels ulls dels artistes locals de videoart de la sèrie “I Am Beirut”, així com documentals del Brasil i el Canadà.

El programa està disponible al web oficial del festival. ENLLAÇ

El jurat internacional del festival està format per l’actor alemany Hannes Hellman, el director kazakh, guionista, productor i actor Yerden Telemisov, el vicepresident de Beta Film GmbH de vendes i compres internacionals Leonid Godik i fundadora del Webfest Berlin Meredith Burkholder.

S’anunciaran els resultats el 15 de desembre i escolliran els millors projectes entre les següents nominacions: Millor Pilot Millor Ciència-Ficció/Fantasia/Terror Millor No-Ficció Millor Drama Millor comèdia Millor sèrie alemanya Millor actuació Contribució artística destacada (Millor Muntatge o Millor Fotografia o Millor disseny de so) Gran Premi

També es realitzaran taules professionals dins del festival, on representants de la indústria mundial parlaran de com els festivals web ajuden a promoure el contingut web.

WEBFEST BERLIN és un dels festivals web més antics del món. Va tenir la seva primera edició el 2015 i ara es troba entre els 10 millors d’un circuit de festivals web com a premi de prestigi i esdeveniment estimat de la indústria. L’edició d’enguany està organitzada per Red Carpet Studio: empresa reconeguda per la seva activitat de promoció i desenvolupament a llarg termini de la sèrie web i també com a fundadora del primer i únic festival de sèries web de Rússia REALIST WEB FEST.