Revela’T, el festival de fotografia analògica més important d’Europa, reunirà 50 exposicions i 60 fotògrafs de tot el món, del 7 al 16 de juny de 2019, Vilassar de Dalt i Barcelona acolliran les 50 exposicions d’un certamen pioner en el seu àmbit a nivell mundial


El fotoperiodista libanès Ramzi Haidar, l’holandès Alex Timmermans, el japonès Nobuyuki Kobayashi o l’australià Bill Moseley, i els catalans i espanyols Alberto García-Alix, Jordi Esteva, Eduardo Nau, Fernando Maquieira o Jorge Fuembuena, assistiran a la setena edició de Revela ‘T
Entre els plats forts, les exposicions dels membres de la mítica agència Magnum, Bruce Gilden i David Burnett, i l’antològica de René Maltête
L’exposició de gran format “50 fotografies amb Història” inundarà al Passeig Colom de Barcelona d’instantànies icòniques d’autors espanyols

REVELA’T 2019
Festival de Fotografia Analògica Contemporània
Vilassar de Dalt i Barcelona · Del 7 al 16 de juny 2019


Barcelona, ​​2 de maig de 2019 · El Festival de Fotografia Analògica Contemporània, Revela’T, celebra la seva setena edició amb un cartell ple de primeres figures de la fotografia, que tindran la seva obra exposada en multitud d’espais de Vilassar de Dalt i Barcelona, i que assistiran al festival per presentar-les al públic i assistents. Del 7 al 16 de juny les dues ciutats s’ompliran d’exposicions, activitats i tallers al voltant de la fotografia analògica, oferint l’oportunitat única de veure originals d’alguns dels més prestigiosos fotògrafs del segle XX i XXI, així com de talents emergents d’aquesta disciplina . El certamen s’inaugurarà divendres 7 de juny al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt amb la projecció del film D’on no es torna, d’Alberto García-Alix. L’artista català, un dels màxims referents europeus de la fotografia contemporània, assistirà i presentarà la passada. Ja es pot consultar la programació completa aquí: revela-t.cat.

Fotografia de René Maltête
50 exposicions de la millor fotografia analògica contemporània
Entre el mig centenar d’exposicions que programa Revela’T 2019 -35 a Vilassar de Dalt i 15 a Barcelona-, es troben l’antològica del francès René Maltête, que va assistir a Jacques Tati i va il·lustrar poemes de Brassens o Boris Vian, o la retrospectiva del libanès Ramzi Haidar, que repassa la seva trajectòria de trenta anys com a periodista gràfic cobrint conflictes a l’Orient Mitjà, i que estarà al festival per presentar l’exposició.
 
També hi assistiran al festival, presentant les seves respectives exposicions, l’holandès Alex Timmermans, expert en tècniques fotogràfiques antigues; el nipó Nobuyuki Kobayashi, que explora motius naturals en grans formats i materials tradicionals; l’australià Bill Moseley, d’estil experimental; a més dels catalans i espanyols Eduardo Nau, Jordi Esteva, Fernando Maquieira o Jorge Fuembuena.

Una de les instantànies de la sèrie “Aftermath”, de David Burnett
L’agència Magnum a través d’Gilden i Burnett
Bruce Gilden i David Burnett, membres de la mítica agència nord-americana, seran dos dels noms més destacats de Revela’T 2019. “Syracuse, 1981” és el nom de la col·lecció de Gilden, una ocasió única de veure-la; produïda i exposada per primera vegada a Barcelona. El fotògraf retrata els vianants de la ciutat nord-americana amb un estil urbà i directe, fixant-se en els rostres més singulars i característics. Per la seva banda, l’exposició “Aftermath” reuneix les imatges que David Burnett va realitzar per National Geographic cinc mesos després del devastador huracà Katrina. Amb fotos estàtiques i composicions prèviament estudiades, Burnett plasma la desolació d’un dels llocs més afectats i els seus habitants.
Una exposició, 17 Premis nacionals de fotografia
Un altre dels plats forts de Revela’T 2019 és “50 fotografies amb Història”, d’Acció Cultural Espanyola (ACE) i Signe editors, que es podrà veure al Passeig Colom de Barcelona fins a finals d’agost. L’exposició fa un repàs, a través dels objectius de grans fotògrafs contemporanis, de la història recent de l’Estat espanyol. Entre les instantànies exposades hi ha de 17 Premis nacionals de fotografia i 2 Premis nacionals d’arts plàstiques, i un bon nombre d’autors catalans com Agustí Centelles, Terré, Maspons, Català-Roca, Masats, Colom, i altres com Alberto García-Alix, Chema Madoz, Miguel Trillo, Cristina García Rodero, Navia, Isabel Muñoz o Sandra Balsells.

Fragment de l’exposició “50 fotografies amb Història”
activitats paral·leles
Revela’T 2019 serà, també, un punt de trobada per a tots el aficionats i professionals de la fotografia, amb diverses activitats i tallers. El cap de setmana amb més activitats serà el del 7, 8 i 9 de juny a Vilassar de Dalt, on se celebrarà, un any més, la Fira comercial amb reconegudes marques del sector; el Market fotogràfic on els propis autors venen la seva obra, la demostració de Cianotipia giga