El Festival de Sitges torna amb un programa completíssim entre dijous 6, amb la projecció inaugural de la pel·lícula més recent de Jaume Balagueró, Venus, i es tanca amb la projecció a la cloenda de “Pequeña flor”, una co-producció dirigida per Santiago Mitre, en la qual intervé Sergi López.

En paral·lel a les diverses seccions del Festival (veure programa de mà) també el Festival ofereix interessants propostes per a la indústria audiovisual, recollides en aquesta agenda:

DV. 7 AL MATI “COMING SOON”

Coming Soon és una secció per a la presentació de pel·lícules de terror, ciència ficció o fantàstic de diferents formats (llargmetratges, curtmetratges, sèries, minisèries i documentals). Un esdeveniment centrat tant en projectes en les últimes fases de desenvolupament, com en pel·lícules acabades a la recerca de suport (finançament, distribució, promoció, etc.). Coming Soon és una selecció de les properes produccions catalanes, espanyoles i llatinoamericanes d’aparició imminent. En aquesta sessió es presentaran els tràilers i pitchs de les produccions seleccionades.

ANIVERSARI DE REC

El mateix divendres a les 12 h., es durà a terme un acte d’aniversari de REC, fenòmen d’una generació, amb la projecció d’un documental “Rec – terror sin pausa” de Diego López Fernández que recull entrevistes i testimonis del que ha estat la producció de Jaume Balagueró i Paco Plaza.

“TROBADES A SITGES”

Durant els dies del Festival s’han programat unes trobades amb professionals del sector que explicaran aspectes diversos de la seva activitat. Anotem “Sitges Encounters” amb Alex de la Iglesia, Neil Marshall, Robert Englung, Kier La Janisse, Edgar Wright… Veure l’agenda

DONES CREADORES DEL FANTÀSTIC

En aquest bloc trobem el divendres 6 a les 18:00 h.la taula rodona de Heidi Honeycutt, Mariana Enríquez i Carlota Pereda sota el rètol “Dones creadores de fantàstic” que debatran sobre què vol dir crear i viure del fantàstic. Aquestes dones seran la crítica de cinema, programadora, directora i distribuïdora Heidi Honeycutt; Mariana Enríquez, l’escriptora de terror més rellevant de l’Argentina actual; i Carlota Pereda, guanyadora del Goya al millor curtmetratge l’any 2019 pel seu curt Cerdita i que presentarà al festival d’enguany el seu debut Cerdita (2022), basat en aquest mateix curtmetratge.

Aquest bloc continúa diumenge amb la presentació del llibre oficial del Festival “WomanInFan. Topography of the fantastic genre directed vy women”

MASTER CLASS: CREACIÓ DEL PERSONATGE

Diumenge 9 d’octubre al matí, Gerard Oms i Vinyet Escobar reflexionen sobre la creació del personatge de la pel·lícula des del punt de vista del coach d’actuació i del vestuari.
Aquesta activitat es durà a terme a la Sala Indústria de Catalan Films, a la Sala Garbí 2.

SITGES FAN PITCH

Per vuitè any consecutiu, Sitges organitza aquest concurs de presentació de projectes de llargmetratges i sèries, anomenat fins ara Sitges Pitchbox i que ara passa a anomenar-se “Sitges FanPitch”, ampliant la convocatòria amb la formació i la preparació dels projectes concursants.
En conseqüència, Sitges FanPitch és l’esdeveniment de competició internacional de pitch centrat en llargmetratges i sèries de terror, ciència ficció o fantàstics en desenvolupament i s’hi suma un laboratori de formació en sostenibilitat i lideratge de projectes audiovisuals.
Aquesta iniciativa manté el seu objectiu de descobrir els millors projectes de gènere i relacionar-los amb empreses líders del sector. L’esdeveniment tindrà lloc en format híbrid els dies 10 i 13 d’octubre en el marc del Festival de Cinema de Sitges.
Es seleccionaran un total de cinc sèries i cinc llargmetratges d’arreu del món. Els responsables de cadascun dels projectes seleccionats tindran l’oportunitat de fer un argument de venda i reunir-se amb cadascuna de les empreses participants. A més, els 3 projectes de llargmetratges guanyadors podran optar a ajuts per a la seva circulació internacional. En la categoria de sèries, es seleccionarà 1 projecte guanyador, que rebrà un premi en metàl·lic pel desenvolupament continu.
Per segon any consecutiu, aquesta edició es complementarà amb el Showrunners LAB, un seminari d’introducció i mentoring sobre el paper del showrunner. Els projectes seleccionats podran realitzar sessions de mentoring individuals amb cadascun dels showrunners que participen en l’edició d’enguany. La formació per als projectes guanyadors s’impartirà al THE SITGES SUSTAINABLE PITCH LAB. Social Perspectives, Resource Awareness & Pitch as a Tool for Change and Success, un laboratori de dos dies (11 i 12 d’octubre) en el marc del festival, presentat per Helene Granqvist i Valeria Richter.

11 OCTUBRE: PRODUCERS MEET PRODUCERS

Un any més tindrem el “Producers Meet Producers (PMP)” una trobada entre empreses productores emergents i sèniors que permet als emprenedors del sector audiovisual apropar-se al sector, i vincular-se amb aquells professionals de llarga experiència de creació. El programa, organitzat pel PAC (Productores Audiovisuals de Catalunya) i l’Ajuntament de Sitges (Promoció Econòmica), amb la col·laboració de Sitges Industry i pretén posar en valor i visibilitzar la figura del productor audiovisual, dins i fora del sector, generar indústria i teixir una xarxa amb talent emergent. L’acte combina l’entrenament personal amb un acte de networking que implica tots els convidats.

ALTRES ACTIVITATS INTERESSANTS:

No deixeu de mirar l’agenda per localitzar altres activitats paral·leles interessants com la presentació del Festival Isla de Calavera, la presentació de l’aliança entre festivals de gènere llatinoamericans etc…