Les produccions catalanes Alcarràs, de Carla Simón, Pacifiction, d’Albert Serra, i la coproducció catalana As bestas, de Rodrigo Sorogoyen han estat pre-seleccionades per als trenta-cinquens premis del Cinema Europeu, que convoca l’EFA.

Els finalistes s’anunciaran el 8 de novembre i els premis s’entregaran el 10 de desembre en una gala que es farà a Reykjavík. Entre les cintes pre-seleccionades també hi haMaixabel, d’Iciar Bollain;Madres paralelas, de Pedro Almodóvar; Benediction, de Terence Davies, i Belfast, de Kenneth Branagh.El 2021 la gran triomfadora va ser la bosniana Quo Vadis, Aida?, de Jasmila Žbanić.

Per les particularitats del calendari de l’EFA, coincideixen en una mateixa edició pel·lícules de l’any passat i d’aquest. Aquesta organització europea creada al 1988 té l’objectiu de promocionar el cinema europeu, distanciant-se a la vegada de la poderosa indústria nord-americana. La 35a edició dels premis d’enguany tindrà lloc a la ciutat de Reykjavík (Islàndia). Durant el mes de setembre, l’organització farà un nou anunci incloent entre 10 i 15 títols addicionals, sortits dels festivals de tardor.