El llibre “Reflexos de Lumière” de Romà Guardiet, és un recorregut desacomplexat i subjectiu per una sèrie de films que han esdevinguts clàssics d’una o altra manera. Molts d’ells són fites del nostre imaginari cultural i social. D’altres són tries més personals que han tingut una particular incidència en les vivències de l’autor. «…he anat passejant / pels camins de la imatge / a cops dirigint films / per veure-ho des de dintre / i a cops fent relectures / de propostes alienes / com si fossin miracles / ocults en les petxines / d’un oceà invisible / que només un poema / pot visibilitzar» (del proemi del llibre).

Molts membres de la comunitat areavisual ja coneixeu en Romà. Pels qui no encara no heu tingut aquesta sort direm que Romà Guardiet (1945) és físic, matemàtic, poeta i cineasta. Doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull, ha exercit durant molts anys de professor de guió i realització.

Ha publicat “Paradigma absent” i “El teorema de Noether” a Laertes, així com el llibre La metàfora audiovisual basat en la seva tesi doctoral. Entre la seva producció cinematogràfica i televisiva hi ha els films Solitud amb Omero Antonutti, El somni de Maureen amb Juanjo Puigcorbé, Gossos amb Lluís Homar i la sèrie documental Odissees dirigida per Enric Calpena.