El Festival de Cinema de Terror de Sabadell arriba a la seva 10a edició fent homenatge a l’aniversari de dos grans títols del cinema de terror: el centèsim aniversari de Nosferatu i el quarantè aniversari de l’estrena de La Cosa. Aquest serà l’eix temàtic que enllaçarà la quinzena de projeccions i activitats programades del 14 al 20 de març en diferents punts de la ciutat. La principal novetat d’aquesta edició és la introducció de la pel·lícula del públic, una projecció que serà escollida pels espectadors del Festival. Per primera vegada, el Festival ofereix la possibilitat al públic d’escollir una de les pel·lícules que es projecten la marató del diumenge, sumant-se així a la tradicional graella de projeccions de dissabte i divendres.

La inauguració oficial del Festival serà el dilluns 14 de març, seguida de la projecció de la primera tanda de curts a competició als Cinemes Imperial Sabadell, on es podran veure tretze títols de tota mena.

Doble cita per dimarts 15 de març. D’una banda, un any més, Plataforma per la Llengua programa una projecció en català a l’auditori de la Fundació La Caixa. Aquest any, La vampira de Barcelona, el thriller psicològic de Lluís Danés sobre el personatge
d’Enriqueta Martí. D’altra banda, en aquesta sessió també es projectarà el curt juvenil dels participants del taller de El bombeto i el curt 60 segons.

La programació continua dimecres 16, a l’auditori Fundació Caixa Sabadell, amb la projecció de la segona tanda de curts a competició amb catorze títols.

La programació s’intensifica per dijous 17, amb dos actes programats. D’una banda, la presentació del llibre ¿Quién vive? a l’Auditori de la Fundació Caixa Sabadell. L’autor Josep Luzan presenta a la seva nova novel·la una història sòrdida, en què explora el
terror des dels extrems de la bogeria. A continuació, la ja consolidada projecció de Cineclub d’una de les pel·lícules homenatjades aquest any: Nosferatu (1922), en la seva versió original subtitulada.

Marató de divendres
Una de les columnes vertebrals del Festival és la marató de divendres, que portarà a L’Estruch una projecció combinada de pel·lícules i curtmetratges. En aquesta edició, el gran reclam és la projecció del clàssic de John Carpenter The thing (la cosa) un film
de terror que va marcar un abans i un després en el cinema. La sessió s’inaugurarà amb un monòleg de la mà d’Aureli del Pozo. La marató de divendres també permetrà veure la projecció de la tercera tanda de curts a competició (amb algunes sorpreses) i els
micrometratges finalistes seleccionats al concurs impulsats des del certamen.

Marató de dissabte
El plat fort del Festival, i activitat que li va donar origen deu edicions enrere, és la marató de dissabte, que des de primera hora de la tarda fins a la matinada oferirà la millor selecció de curtmetratges i pel·lícules als Cinemes Imperial a un preu molt assequible.
El tret de sortida a la sessió el donarà la projecció d’una selecció de microcurts. La primera pel·lícula que es podrà veure serà Amulet, l’obra debut de Romola Garai com a directora que incideix en el gènere de terror fantàstic. Tot seguit es projectarà Son, una pel·lícula dirigida per Ivan Kavanagh que barreja terror i suspense.
La segona part de la marató l’encetarà la pel·lícula Come True, una producció canadenca que aglutina ciència-ficció, thriller i terror. La seva premissa onírica que explora una tecnologia irreal no deixarà ningú indiferent. Tot seguit, i per acabar, es tancarà la sessió
amb Psycho Goreman, una pel·lícula que combina humor absurd, paròdia i terror. Ja al 2020 el film de Steven Kostanski posava el Festival de Sitges als seus peus amb el seu homenatge al cinema fantàstic i de terror dels 80.

Marató de diumenge

Les maratons culminen amb la marató de diumenge a l’auditori de la Fundació Caixa Sabadell. Per primera vegada, s’entregaran els premis dels concursos de microcurts, curts i microrelats el dia de cloenda del Festival. Posteriorment, es projectaran els curts
guanyadors. La gran novetat de diumenge és la projecció de la pel·li del públic, un film escollit pels seguidors del Festival a través de xarxes socials entre catorze opcions diferents. I, per tancar definitivament la setmana del Festival, es projectarà Mandy, de
Panos Cosmatos; una pel·lícula atrevida i que permetrà veure un Nicolas Cage molt passat de voltes.

Activitats infantils
La desena edició del Festival de Cinema de Terror mantindrà les activitats dirigides al públic infantil relacionades amb el gènere del terror. Per segon any consecutiu, La Foguera organitza una sessió de jocs de taula a la Biblioteca Vapor Badia el dissabte
19 de març al matí. Posteriorment i amb col·laboració amb Plataforma per la llengua, s’ha organitzat la projecció de Hotel Transsilvània 3 i del curt infantil del Bombeto en català als cinemes Imperial. Per últim, i com a novetat d’aquesta edició, el diumenge 20 de març als Jardinets de la Fundació el festival oferirà activitats