Des dels inicis el cinema ha tingut un paper cabdal a l’hora de configurar l’imaginari col.lectiu. Però qui alimenta a qui, la realitat al cinema o el cinema a la realitat? Amb aquesta sessió proposem reflexionar, amb diverses mirades, sobre aquesta prolífica relació.
Dia: dimecres 16 de març
Hora Inici: 12h
Hora fi: 13:30 Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Entrada gratuïta, reserva la teva plaça aquí
Amb la participació de
Tim Sutton En Tim Sutton és director, guionista i productor. Amb tan sols sis llargmetratges, ha esdevingut una de les veus més personals dins del cinema indie americà dels darrers deu anys. Va debutar amb Pavilion, present al festival de SXSW, per després realitzar Memphis, Dark Night, Donnybrook i Funny Face, trepitjant els certàmens més prestigiosos del món, com ara Sundance, Berlín, Venècia, Toronto o Karlovy Vary. Comparat habitualment, a causa del seu estil rotundament estètic, amb directors de la talla de Terrence Malick, David Gordon Green o Gus Van Sant. Entre els seus personatges trobem autors de massacres, persones amb problemes psicològics, cantants amb addiccions o immigrants que no han aconseguit integrar-se a la societat.  

Miquel Domènech Argemí En Miquel Domènech és Professor Titular de Psicologia Social a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva activitat investigadora se centra en l’àmbit de la salut. Com a línia principal, la major part dels seus treballs es focalitzen en l’estudi del paper de les innovacions tecnològiques en els processos de cura. A més, ha treballat també en l’anàlisi de la dimensió social de la salut mental, abordant temàtiques com ara la inserció laboral o l’estigma. Ha estat Degà de la Facultat de Psicologia i actualment és Director del Departament de Psicologia Social de la UAB.

  Marga Almirall La Marga Almirall és co-responsable de continguts de Drac Màgic. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB, Postgrau en Muntatge audiovisual per la UPF, ha cursat també el Laboratori de Documental Feminista de la Bonnemaison i cursos de teoria i crítica cinematogràfica. A Drac Màgic coordina el programa educatiu de formació en llenguatges audiovisuals Construir Mirades, la distribuïdora de pel·lícules infantils Pack Màgic i col·labora a la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, així com en d’altres projectes de l’entitat.  

Daniel Resnich Daniel Resnich és director, guionista i productor. Creador i director d’Anticossos, ballant contra els prejudicis, una docusèrie dansada de recent estrenada al canal 33 (TV3) A Anticossos s’afronten temàtiques amb controvèrsia qüestionant els clixés i diferents prejudicis. Daniel combina la direcció i l’escriptura de projectes audiovisuals amb la tasca docent. És professor internacional a escoles i universitats de Barcelona, ​​Cuba (EICTV), Colòmbia i Argentina. Pertany a l’Associació De Guionistes de Catalunya.

  Moderada per Adrià Guxens L’Adrià Guxens és graduat cum laude en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Direcció Cinematogràfica per l’ESCAC. Ha dirigit els  curts La Puerta, Un instante, Meiying MG-01, Jin Tian Bu Hui Xia Yu i Preludi, que han tingut presència i premis al Festival de Toronto, FIC-VIÑA de Xile, ZINEBI, Festival de Màlaga o Golden Lenses Awards de la Xina. També ha rodat videoclips, fashion films i anuncis, és autor de la novel·la Lazos de sangre i ha estat programador a Venice Days. Actualment exerceix de cap de programació de curts LGBTI+ al Festival de Raindance, imparteix classes de direcció a l’ESCAC i prepara els seus nous treballs cinematogràfics.