L’Ajuntament de Barcelona ha premiat Fibracat TV per la tasca que porta a terme per visibilitzar les “dones tech”.

El canal de TDT Fibracat TV ha rebut aquest premi anomenat FEM TECH que concedeix per primer cop l’Ajuntament de Barcelona. Fibracat ha estat guardonat com a “millor projecte de visibilització de les dones tech a la ciutat”. També han rebut un guardó, tres projectes més: “Technovation Girls Catalunya” (Associació Espiral, Educació i Tecnologia);  “Dades Obertes sobre Dones Tecnòlogues a Barcelona” (Associació DIGITALFEMS) i “Sischain: una Blockchain de Sororidad”, d’Adriana Aguirre Such i Stefania-Maria Kousoula. L’objectiu dels Premis FEM TECH és donar visibilitat, reconeixement i suport a projectes del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i contribuir a combatre, així, l’escletxa digital de gènere a la ciutat. 

Des de Fibracat TV ens han recordat que “el premi de l’Ajuntament de Barcelona és el 6è reconeixement que rep Fibracat TV des del seu naixement, el juny de 2020. Fa només uns dies va rebre una menció especial als premis ZOOM ‘pel seu èxit i la valentia de crear un canal dedicat a dona i tecnologia’. L’Institut d’Estudis Catalans li va atorgar una menció honorífica en el Premi Creu Casas de l’IEC-Dones per canviar el món per la seva tasca de visibilització del talent femení,  l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) li va lliurar el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, el sector TIC li va atorgar el Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya li va atorgar una menció especial en els Premis Impacte, “per la divulgació que fa de la tecnologia des d’una perspectiva de gènere”. 

Fibracat TV no emet pel·lícules, ni sèries, sinó espais divulgatius i entrevistes amb una durada d’entre 5 i 30 minuts on visibilitza referents femenins de l’àmbit tecnològic, científic, empresarial, etc.  Més del 80% de la programació és de producció pròpia i el 94% creada a Catalunya. A més, és l’únic canal de TDT amb difusió a tot Catalunya que supera el 95% de contingut en català.

Des de la comunitat AREAVISUAL.CAT felicitem a Meritxell Bautista, Maria Darnell i a tot l’equip de Fibracat TV per la tasca que duen a terme… Enhorabona.