SUNCINE, el Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, organitza el proper dimarts 19 de desembre una Jornada sobre “La Sostenibilitat als Ecosistemes del Cinema”.

Aquesta activitat -que compta amb el suport de l’ICAA del Ministeri de Cultura- es proposa fer una anàlisi panoràmica dels diferents sectors de l’ecosistema audiovisual per tal de disposar d’una primera visió de l’estat de la indústria audiovisual en termes de sostenibilitat. Per a aquest fi, en aquesta sessió de treball s’han convocat professionals representatius de cadascuna de les baules de l’ecosistema audiovisual (formació, producció, post producció, presentacions, exhibició, promoció i difusió, distribució, comercialització…).

Aquesta Jornada d’estudi es planteja de forma “oberta” per tal que reconeguts professionals de cadascun d’aquests sectors que ja han posat el focus en la sostenibilitat, comptin els seus reptes, desafiaments… on a través de taules rodones participatives es puguin conèixer els diferents avenços i també esculls a fi de crear una xarxa i unificar criteris.

L’objectiu d’aquesta Jornada, enregistrada en vídeo i també transcrita, permetrà disposar d’un informe detallat, amb unes primeres conclusions que ajudin a crear un full de ruta, per dur a terme diferents iniciatives que fomentin pràctiques més sostenibles a la nostra indústria, alineant-nos de aquesta forma amb els objectius del desenvolupament sostenible (ODS).

PROGRAMA DE LA JORNADA EN AQUEST ENLLAÇ: