El passat dimarts, en el marc del Festival de Cine Europeo de Sevilla, s’han anunciat  les pel·lícules nominades als Premis de l’Acadèmia Europea de Cinema 2021. Entre les pel·lícules que s’han classificat a la recta final, trobem la catalana Sentimental, que opta a Millor comèdia europea.  Es tracta de la primera pel·lícula de Cesc Gay després de l’èxit de Truman (2015) i ha estat seleccionada per un comitè designat per l’Acadèmia Europea de Cinema.

Sentimental competirà, juntament amb Ninkababy, de Yngvild Sve Flikke, i The Morning After, de Méliane Marcaggi, al guardó a Millor comèdia europea. La pel·lícula compta amb un repartiment en que trobem a Javier Cámara, Belén Cuesta, Ana Griselda Siciliani i Alberto San Juan i és una coproducció catalana entre Sentimentalfilm A.I.E. i Imposible Films de Marta Esteban. Compta també amb la participació de Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola.

Sentimental, amb vuit nominacions als XIII Premis Gaudí i guardonada amb el premi a Millor actor secundari (Alberto San Juan), és una reflexió sobre la vida en parella i la sexualitat que tracta amb ironia i humor temes com al convivència, la valentia, el sexe, l’amor i l’aparença.

El veredicte al Premi de l’Acadèmia Eureopa es donarà a conèixer el proper 11 de desembre a Berlín.

ENLLAÇ AMB LES NOMINACIONS EUROPEES