En el marc de TERROR MOLINS 2021, ha tingut lloc el FÒRUM DE COPRODUCCIÓ ESPANYA – ARGENTINA, auspiciat per les associacions PAC Productors Audiovisuals de Catalunya i APIMA Associació de productors independents de mitjans audiovisuals

L’esdeveniment ha tingut lloc durant els tres darrers dies 3,4 i 5 de Novembre, al Festival de cinema de TERROR de Molins de Rei, com a jornades professionals de coproducció entre Argentina i Espanya. S’han fet conferències i fòrums per explicar les condicions de finançament de cada país. Unes jornades en què, des de l’associació de productors PAC, s’han explicat les fonts de finançament habituals en el finançament de pel·lícules al nostre territori. Així s’han esmentat les televisions: TV3 com a televisió local i TVE com a tv nacional, i també l’ICEC i l’ICAA.

Per part d’APIMA s’ha explicat el finançament a Argentina a través de l’INCA i dels fons de les regions principals del país.

Per completar aquestes explicacions teòriques s’han escollit cinc projectes finalistes de cada territori i s’han presentat mitjançant presentacions breus (pitching) de 12 minuts per tal d’afavorir les possibles coproduccions que es materialitzaran durant el dia d’avui i durant les properes setmanes a partir de les trobades o “speed dating” o cites entre coproductors per comentar els projectes.

Val a dir que s’han vist des de projectes culturals i d’autor fins a altres de més comercials i amb vocació de mercat. Tots de gènere. I més enllà dels projectes individuals i privats, s’ha percebut la idea d’unir forces entre productors catalans i argentins per dur a terme aquests projectes. Tot i la gran distància que ens separa, tenim molts vincles culturals comuns, l’interès per les pel·lícules de gènere i per la producció independent en general. Per això gràcies als companys d’APIMA i de l’organització de Terror Molins un festival que, cada cop més, s’està fent un lloc a primera línia al panorama del fantàstic internacional.

JG