Dilluns 27 de maig de 2013
De 19 a 21 hores
A la seu de la SGAE i la Fundació Autor a Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)

Activitat gratuïta. Cal confirmar assistència AQUÍ

A càrrec d’ ABEL FOLK i JOAN RIEDWEG directors de la pel·lícula XTREMS, una pel·lícula basada en fets reals “docuficcionada”.

IMPORTANT: Heu d’haver vist la pel·lícula abans d’assistir al seminari per la millor comprensió de les explicacions i per poder fer el debat posterior. Es pot veure de manera gratuïta (en català) al portal de TV3http://www.tv3.cat/videos/2955971

                                                                                    

Us volem parlar d’XTREMS, una pel·lícula basada en personatges reals que van arribar a l’infern a causa del excessiu consum de drogues, pastilles i alcohol.

La intenció dels directors, ens comenten, sempre va ser explicar la veritat de com aquests personatges van arribar als límits i comunicar als espectadors que la seva manera de comportar-se era causa d’una malaltia anomenada Addicció. Per això van decidir preparar el seu llargmetratge amb la tècnica WIP (Work in progress). És a dir, confeccionar la pauta de guió durant les seves investigacions i desenvolupar el rodatge a través de la interacció dels actors amb els testimonis.

Van entrevistar als testimonis per conèixer de primera mà cadascuna de les històries i així poder decidir els fets més destacables. Van introduir els testimonis entre l’equip de rodatge per aconseguir un film que, tot i donar-li una gran importància a la ficció, no perdés mai el punt de vista de la realitat documental. Per això van haver d’introduir risc en el rodatge, gravar sense assajos, demanar als testimonis que intervinguessin durant la filmació assessorant als actors i corregint les seves interpretacions en el mateix plató. Per aquest motiu l’equip d’XTREMS va haver d’enginyar-se diferents tècniques de rodatge i acceptar tota mena de reptes que els hi van ajudar a aconseguir fer realitat les situacions més inversemblants.

El procés d’elaboració creixia dia a dia a mida que progressaven en el coneixement dels personatges reals i trobaven respostes a les estranyes situacions per on van passar els testimonis. Gràcies a la implicació de tot l’equip, es va aconseguir fer un treball inquietant i diferent però també enriquidor per a tots, ja que es van viure experiències humanes i personals molt positives. El resultat està plasmat en la factura final que té XTREMS.

Premis, seleccions i nominacions d’”Xtrems”

33 CAIRO FILM FESTIVAL, 11 NOMINACIONS ALS PREMIS GAUDÍ, SEMINCI, LONDON SPANISH FILM FESTIVAL, TAPIS ROUGE QUEBECK, INQUIET, MADE IN CATALONIA MELBOURNE, INPUT SYDNEY, LO MEJOR DEL INPUT EN EL SALVADOR.