La 47a edició de FILMETS s’inuagura aquest divendres sent el primer festival de cinema que es farà amb l’aforament del 100% després de l’aixecament de les mesures restrictives relacionades amb la pandèmia. Em aquesta edició es presenten 237 curts en competició al Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat

La 47a edició de FILMETS es farà del 22 al 31 d’octubre i presentarà un total de 237 curts en competició. Encara que el festival es faci de manera presencial a les 3 seus competitives, FILMETS es segueix presentant el format híbrid. Així totes les pel·lícules en competició a la Secció Oficial es podran veure a través de la pàgina web del festival: www.festivalfilmets.cat ‘The letter room’, una pel·lícula nominada als Oscar, i ‘Mi querido Juan Manuel’, amb Maria Molins i Miguel Ángel Jenner, seran els plats forts de la Sessió Inaugural, que es farà divendres 22, a les 20 hores, al Teatre Zorrilla

En les 27 sessions competitives hi haurà curtmetratges que seran ‘premières’ internacionals, europees o catalanes, i dues pel·lícules nominades als Oscar, així com curts guanyadors o seleccionats en festivals prestigiosos com Cannes, Clermont-Ferrand, Tribeca, Palm Springs o Sundance, entre d’altres.

Una Sessió Inaugural d’impacte

A la Sessió Inaugural de FILMETS es podrà veure un curtmetratge que l’any 2020 va ser candidat a l’Oscar en la categoria de millor curt de ficció: ‘The letter room’, protagonitzat per Oscar Isaac. És un curt nord-americà, dirigit per la directora danesa Elvira Lind i que es va estrenar al festival de cinema HollyShorts. També va ser nominada al millor curtmetratge a Tribeca Film Festival i al Palm Springs International ShortFest. Una veritable joia cinematogràfica per a la Sessió Inaugural de FILMETS.

Aquesta Sessió Inaugural també presentarà una ‘première’ internacional: ‘Mi querido Juan Manuel’, un curtmetratge protagonitzat per Maria Molins, Miguel Ángel Jenner i Michelle Jenner, i dirigida per José Luis López Ortiz.

Tant Maria Molins com Miguel Ángel Jenner ja haconfirmat la seva assistència a la Sessió Inaugural de FILMETS i atendran als mitjans de comunicació.

També es presentarà en aquesta sessió inaugural el curtmetratge ‘Survivers’, dirigit per Carlos Gómez-Trigo.

Carlos Gómez-Trigo també estarà present al Teatre Zorrilla de Badaloni atendrà als mitjans de comunicació.

Un altre dels curts que es presentarà serà ‘A wish upon a satellite’, dirigida per Leeni Linna, una jove directora estoniana de la qual se’n sentirà a parlar molt els propers anys segons afirma la crítica especialitzada.

Per primera vegada, l’Hospital Germans Trias serà seu oficial

Una de les principals novetats 2021 és que l’Hospital Germans Trias i Pujol serà per primera vegada seu oficial del festival. A diferència, però, de les altres tres seus de FILMETS, l’Hospital Germans Trias no serà una seu competitiva.

A l’Hospital Germans Trias, tots els infants ingressats a la zona pediàtrica podran veure curtmetratges infantils al televisor de les seves habitacions. I a la resta d’habitacions de l’hospital s’hi projectaran curts de la Secció Oficial. Per veure aquestes pel·lícules ningú haurà de pagar perquè s’oferiran pel canal corporatiu de l’hospital, que és gratuït. Finalment, a la Sala d’Actes de l’hospital es projectaran curts per als professionals de l’hospital i pels estudiants universitaris que hi ha.

Totes les sessions seran temàtiques

Per facilitar al màxim a l’espectador la tria de curtmetratges, totes les sessions competitives seran temàtiques. Així, el públic podrà triar, a tall d’exemple, entre veure els curts de la sessió Manifest o de la sessió Golfa -per posar dos noms coneguts de sessions clàssiques-, o les pel·lícules de les sessions Alta Tensió, Human Rigths, Dràmatics, Comèdia, Terrorífics o Vides Creuades, entre d’altres.

Assumpta Serna rebrà la Venus d’Honor

L’actriu Assumpta Serna rebrà la Venus d’Honor de la 47a edició de FILMETS. Aquest guardó se li atorga per la seva extensa carrera cinematogràfica i pel suport que des de sempre ha donat al cinema en format curtmetratge.

L’acte de lliurament de la Venus d’Honor a Assumpta Serna tindrà lloc dilluns 25 d’octubre, a les 16.30 hores, al Teatre Zorrilla de Badalona.

El Jurat Oficial Internacional de FILMETS

El jurat de l’edició d’enguany de FILMETS l’integren els següents cineastes: Katariina Lillqvist, Paco Poch, Margi Vila, Geneviève Kinet i Audrey Billard, tots d’un gran prestigi en el món del cinema. La finlandesa Katariina Lillqvist és la presidenta del jurat.

FILMETS Pro augment el nombre de sessions

FILMETS Pro, la secció del festival adreçada a professionals, dobla el nombre de sessions de treball en relació a l’any passat. En total seran 6 sessions que es faran al Centre Cultural El Carme i que es podran seguir íntegrament a través de la pàgina web del festival: www.festivalfilmets.cat previ registre.

Les sis sessions seran:

  • ‘ACCIÓ>CINEMA. Per un món més just’. Sessió co-organitzaa amb Catalunya Film Festivals
  • ‘Inspira’t TV’. Sessió co-organitzada amb el Clúster Àudiovisual de Catalunya
  • ‘Desenvolupa l’estratègia internacional del teu curtmetratge’. Sessió co-organitzada amb Catalan Films
  • ‘Masterclass’ amb Bárbara R. Gragirena’. Sessió co-organitzada amb l’Escola d’Art Superior de Disseny Pau Gargallo
  • ‘Els nous criteris per a les ajudes a l’organització i realització de festivals de cinema de l’ICAA’. Sessió co-organitzada amb el Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales
  • ‘Mou el teu curt’. Sessió co-organitzada per FILMETS