Amb l’objectiu de seguir apostant per la innovació, la formació, el diàleg i l’acompanyament en la creació de nous talents, REC – Festival Internacional de Cinema de Tarragona convoca enguany la 8a edició del Primer Test com a espai de desenvolupament, i d’assaig, per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que vulguin rebre l’assessorament de professionals amb reconeguda experiència en el sector.

Les jornades d’aquesta nova edició del Primer Test tindran lloc en el marc de la XXI edició del Festival REC, del 2 al 4 de desembre de 2021. Durant dos dies, distribuïdores, productores, programadors/es i agents de venda internacionals es trobaran a porta tancada per aportar la seva experiència i ajudar als directors/es i productores novells a enfocar la futura carrera dels treballs presentats. A més, el Primer Test 2021 compta amb la col·laboració de diversos socis com L’Alternativa, el Festival de Málaga, El Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, Catalan Films & TV, Eclair i el Festival New Horizons. D’aquestes col·laboracions se’n deriven alguns dels premis als quals opten els projectes seleccionats:

  • Premi Eclair, que consisteix en la producció del màster en DCP de la versió original de la pel·lícula i una primera versió subtitulada.
  • Premi Málaga Work in Progress, que consisteix en la directa selecció i participació del projecte premiat al mateix Málaga WIP 2021.
  • Premi Cinemart, que consisteix en una acreditació per a participar en les activitats d’indústria i el mercat de coproducció Cinemart, al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam.

Fins al 15 d’octubre s’hi podran inscriure llargmetratges amb producció (o coproducció) espanyola que es trobin en fase de postproducció i que puguin optar a una de les dues modalitats: trobar-se en última fase de postproducció (existeix un rough cut d’entre 45 i 120 minuts) o bé estar en fase d’edició (existeix un muntatge de seqüències d’entre 15′ i 45 minuts). Queden exclosos els llargmetratges que ja comptin amb agent de vendes internacional.

Més informació aquí.